Annons
Annons

29-åringen är superstjärnan som lyfter H&M

Olivier Rousteing från Balmain om höstens hetaste designsamarbete.

Daniel Lindström

balmain-hm-rock

Militärinspirerad rock, 1999 kronor.

 

Han är 29 år och en av modevärldens yngsta chefdesigners.

Han leder ett av Frankrikes – och världens – mest kända lyxmodehus samtidigt som han blivit ett populärkulturellt fenomen med närmare 1.5 miljoner followers på Instagram. (Kanye West och Kim -Kardashian tillhör hans mest lojala följare.)

Annons

Olivier Rousteing lär nå ännu högre höjder när hans designsamarbete med H&M presenteras den 5 november, en kollektion som kommer att träffa röda mattan som ett fyrverkeri och färger och glitter.

– Mitt främsta mål som designer är att nå ut till mina fans. H&M ger mig en unik möjlighet att bjuda in alla till Balmains värld, säger Rousteing.

I herrkollektionen ingår bland annat tre skinnjackor, dubbelknäppt kavaj, biker-byxor, militärinspirerade skjortor, boots i läder och mocka och tre stycken rockar.

Den manliga Balmain-looken är en mix av fest, sport, armé och streetwear.

Vilka är nyckelplaggen i den här kollektionen?

– Den svarta sammetskavajen som är dekorerad med broderi tycker jag sätter stilen på allt. Skinnjackorna har en känsla av en urban krigare och den dubbelknäppta blazern kan du bära både till fest och vardags ihop med jeans.

Många av herrprodukterna skulle kunna kategoriseras som streetwear – sneakers, huvtröjor och sweatpants med resår i midjan.

– För mig är det viktigt att nå ut brett. Att kläderna känns på riktigt, att de kan bäras på gatan, fortsätter Rousteing.

Varför har du och Balmain så många fans bland artister och -kändisar?

– Det handlar om attityd, att känna sig sexig och stark. Många artister som bär Balmain på en scen inför tusentals -åskådare har berättat för mig att de känner sig oövervinnerliga.

Vilket är ditt bästa stylingtips?

– Våga experimentera med din stil! Kombinera festplagg med vardagsplagg. Men framför allt – ha roligt med dina kläder. Då blir du automatiskt snyggare!

olivier-rousteing

Olivier Rousteing.

 

Annons

Dela (5)
Tweeta

Annons


Laddar