Hoppa till innehåll

6 samarbeten i modevärlden vi gärna vill se

Noel Montti Berglind

Är Tom Ford H&M:s nästa gästdesigner? Hoppas.

Samarbetet mellan H&M och Karl Lagerfeldt 2004 blev startskottet för en ny era av trendiga samarbeten. Sedan dess sticker Kanye West x Adidas, Rihanna x Reebok, Supreme x Louis Vuitton och H&M:s senaste med Kenzo ut i mängden.

Vi listar sex möten i modevärlden vi gärna ser i framtiden.

Tom Ford x H&M

Det är hög tid för H&M att annonsera nästa samarbetspartner – och vi skulle gärna se Tom Fords exklusiva design tillsammans med svenska modejätten H&M. Tom Ford, som är både designer och Oscars-hyllad filmskapare, är känd för sina ikoniska mockajackor, smokings, skjortor och glasögon vilket är precis det vi vill se.

Eytys x Sneakersnstuff

Försök att ta en promenad längs med Stockholmsgator och inte se ett par Eytysskor. Det är omöjlig – skorna finns överallt. Ett samarbete mellan Eytys och skobutiken Sneakersnstuff skulle vara pricken över i:et i svensk skodesign. Sneakersnstuff har redan gjort samarbeten med Nike och Adidas, så helt omöjligt är det inte.

Le Labo x H&M Home

Det hyllade franska parfymföretaget (som öppnat butik på Bondegatan 48 i Stockholm) sticker ut för sin tillverkning av dofter, som görs efter beställning. Ett företag många vänt sig till för en mer unik doftupplevelse. Ett samarbete med stil- och prissäkra H&M Home är något vi väldigt gärna vill ha.

Thom Browne x COS

Thom Brownes lekfulla design och stilrena märket COS skulle bli en favorit för killar som gillar kostymer. Märkenas känsla för perfektion skulle garantera snygga kostymer i olika material och mönster.

Riccardo Tisci x Apple

Efter beskedet att hyllade Riccardo Tisci lämnar modehuset Givenchy väntar vi med spänning på vad som händer härnäst. Redan nu kan vi hoppas på samarbete med Apple. En limiterad iPhone med en ny lekfull design och ett par snygga hörlurar skulle inte sitta fel.

Acne Studios x NikeLab

Ett samarbete alla vill se! Det svenska modehuset Acne Studios och träningsjätten Nikes experimentella linje NikeLab. NikeLab har bland annat gjort samarbeten med både Riccardo Tisci och Olivier Rousteing (Balmain). De skulle skapa en kollektion med träningskläder som faktiskt var snygga, användbara – samtidigt som man skulle kunna bära dem till vardags.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.