Annons

4 favoriter från H&M:s snygga sportkollektion

H&M toppar formen med sin nya For Every Victory-kollektion. Cafés modechef Daniel Lindström har tagit en närmare titt på plaggen.

Daniel Lindström
4 favoriter från H&M:s snygga sportkollektion

1236_FEV_202_sRGB_300dpi

Jag och Andreas Löwenstam, herrdesigner på H&M, var ute och sprang i Nacka utanför Stockholm en gång i våras. Regnet öste ner så att man blev blöt inpå kroppen och efteråt talade vi om hur extremt viktigt det är att kläder man sportar i har högsta funktion. Om plaggen inte andas, eller som i det här fallet står emot väta, är det svårt att motivera användning.

Annons

Prestation, passform och funktion är just nyckel-orden när H&M arbetar med sin sportkollektion, lanserad för första gången till vinterspelen i Sotji 2014. Nu kommer del två i samarbetet med den svenska OS-truppen – kläderna som de aktiva bär vid invignings– och avslutningsceremonierna och utvalda tävlingsplagg samt kollektionen For Every Victory som har tagits fram i samarbete med elitidrottare.

Gilla Cafe.se på Facebook

Den sistnämnda kollektionen har tekniskt avancerade lösningar och detaljer i nivå med själva OS-plaggen men har en annan färgskala. Blått och gult är utbytt mot svart, grått, puderrosa och guld.

– Vi har fokuserat på både funktion och hög modegrad, säger Andreas Löwenstam.

Och fortsätter:

– Intresset för sådana här sport- och träningskläder är enormt stort just nu. Många människor lever ett aktivt liv där motion är en del av vardagen. Man vill både se bra ut och att kläderna ska vara tekniska.

I For Every Victory-kollektionen märks t-shirts, löparshorts och tajts. Snabbtorkande material som andas blandas med återvunnen polyester.

– Vi kan bevisa att även sportplagg med högsta modegrad och prestanda kan vara hållbara, avslutar Andreas Löwenstam.

Kollektionen lanseras i butik och online 21 juli.

4 favoriter i H&M:s OS-kollektion

1236_SL_FEV_208

1. Jacka, 499 kr.

1236_SL_FEV_211

2. Ryggsäck, 399 kr.

1236_SL_FEV_206

3. Linne, 199 kr.

1236_SL_FEV_203

4. Shorts, 299 kr.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar