5 hetaste herrmodetrenderna sommaren 2017

Sommarens trender 2017

Äntligen sommarmode! Cafés moderedaktör Martin Hansson guidar dig till säsongens hetaste herrmodetrender.

Martin Hansson  |  Publicerad 2017-06-08 12:14  |  Lästid: 2 minuter

 

Sandfärgat och kamouflage på Valentino SS17-visning.

1. Satsa på sandfärgat 

En av säsongens mest populära färger, som flera internationella modedesignerns visat sommaren 2017, är sandfärgat. En kulör som på färgkartan landar någonstans mellan vitt och beige. Lika snyggt som du kan välja att bära en sandfärgad kostymen är jeansen och skjortjackan i samma färgskiftning ett hett val i sommar.

 

Tiger of Sweden och Lou Dalton visade randigt.

2. Randigt på randigt

Ränderna går aldrig ur tiden! I alla fall inte om man ska tro vad modemärkena Tiger of Sweden och Lou Dalton exponerade i sina SS17-kollektioner. Bär en randig tröja, T-shirt eller lediga byxor var för sig eller tillsammans. Kombinera randigt med ett par sandaler på fötterna eller vita sneakers för en clean och uppdaterad sommar-look.

 

Gucci och Topman Design väljer rosa sommaren 2017.

3. Välj rosa 

Dammigt rosa, chockrosa eller Miami-rosa. Sommarens mest vågade färgval är garanterat rosa. Det mest populära sättet att bära färgen på är att välja en en kostym i rosa eller en kortärmad mönstrad skjorta – något som syntes på bland annat Gucci och Topman Designs modevisningar.

 

Roligt och rätt med rutigt i sommar, enligt Louis Vuitton och AMI.

4. Rocka rutigt 

Modehusen som har visat upp rutigt denna säsong är många. Och att bära rutigt är lika djärvt som stilsäkert. Den klassiska rutiga rocken har i sommar fått sig ett rejält uppsving, och finns i butik i material som passar det skandinaviska sommarvädret föredömligt.

 

Sommarens trender 2017

Versace och Hermès visar lila.

5. Stick ut med stil i lila 

Lila är färgen som till en början kanske inte känns helt lätt att bära – men som sticker ut i flera av de största modemärkenas vår- och sommarkollektioner. Ett lika smart som stilfullt sätt att bära lila på är att matcha färgen med mörka färger som grått och svart.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-06-08 12:23