Hoppa till innehåll

5 saker du INTE ska ha i hemmabaren

Oftast så skriver vi som håller på med dryck om vad vi behöver i barerna, det kan vara allt från vilka verktyg man verkligen måste ha till de där baserna man inte kan leva utan. Dock så skriver vi aldrig om vad ni absolut INTE behöver i er bar eller i hemmabaren.

1. En riktigt stor jävla grävmaskin

Visserligen så vore det ju fruktansvärt coolt att man kommer in i en bar där man plockar upp isen med en grävmaskin, men för det första så ser jag ju inte hur det ska funka rent praktiskt att lyckas köra in hela grävmaskinen in i baren utan att förstöra tamejfan alltihopa och för det andra så måste ju lukten av diesel eller bensin förstöra de mesta av gästernas luktsinne. Så här borde det egentligen räcka med en is-skopa? Finns att köpa här.

2. Automatgevär

Det här är nog vanligare i barer i USA  än i Sverige, men skulle du få för dig att smuggla in ett automatgevär så ser jag inte riktigt användningsområdet förutom att det skulle kunna bli en hel del ordvitsar. T ex. ”Vill du ha en shot”, ”Jag har ingen läskpistol, men jag har en AK47”, ”Jag skulle döda för en öl nu” etc. Men istället så kanske det funkar med det här?

3. Parabol

En hel Parabol i baren känns väldigt mycket ”kalla kriget” och skulle det vara en theme-bar så skulle det passa perfekt men förutom det så skulle ingen av dagens ungdom förstå ett dugg vad det är för något, sen ska ju fan inte dagens ungdom ens vara i en bar. Men det verkar de inte vara heller, yngre dricker mindre och det är ju positivt för kommande generationer, men väldigt tråkigt. Testa en flaska Grön Chartreuse för en härlig inkörsport till ännu starkare sprit och testa gärna att blanda i en parabål…. Förlåt.

4. Skohorn

Det är något väldigt special med människor som tar av sig skorna när de kommer in i en bar. Man skulle faktiskt kunna säga att de är helt sjuka i huvudet, dock händer det inte så ofta, under mina 14 år i branschen har det faktiskt bara hänt en gång och den personen var genuint sjuk i huvudet och hamnade på något luddigt ställe ute i Vindeln. Oklart hur han mår nuförtiden men ser ni en person med dreadlocks (värsta jag vet) och solglasögon så vet ni vad ni ska ge honom. Ett riktigt bra skohorn eller skicka honom till Hotell Havsbaden i Grisslehamn. Där behöver man inga skor i baren.

5. Antabus

Skulle vara som att dela ut kokain på en yoga session.

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se
Credits
Foto: Getty:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.