5 skomisstag alla killar ska se upp för – enligt tjejerna på Elle

Vi frågade våra vänner på Sveriges största moderedaktion för kvinnor – Elle – om vilka skor vi bör undvika för att inte begå modefel.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-04-03 18:49  |  Lästid: 3 minuter

Många hävdar att skorna är den viktigaste modedetaljen för en man. Därför ville vi så klart kolla upp vilka missar vi bör undvika, och frågade våra vänner på Sveriges största modetidning för kvinnor, Elle.

Här tipsar modejournalisterna Sara Möller, Jenny Fredriksson, Josephine Aune, Lisa Segerson, Emma Unckel och Lisa Arnell om vanliga misstag män gör när de väljer skor. Vi tackar och tar emot!

 

1. Det är skillnad på sneaker och löpardoja

Häromåret blev det omåttligt populärt med sneakers som liknar träningsskor till utformningen. Men det är inte samma sak som en träningssko. Det betyder alltså inte att det helt plötsligt blev snyggt att knalla runt i dina gamla löpardojor med reflexremsor och tjock dämpning.

Rätt

Via: Recinto Masculino

Via: Recinto Masculino

Fel

Via: stepzapp.

2. Trasiga skor är ALDRIG snyggt

Det råder delade meningar om huruvida det är snyggt med lite slitna och ingångna skor, eller om de alltid bör vara skinande rena och hela. Så här säger Elle på frågan om vilka skor som går fetbort.

”Vilken sko som helst som är trasig. Och samma gäller för smutsiga skor. Släng! Putsa!”

Men Converse då, de kan väl vara lite slitna?

”Jag repeterar: any sko som är trasig. Släng!”

Ja, ni hörde. Elle gillar inte trasiga eller skitiga skor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-12-17 14:05