Hoppa till innehåll

Vad ska man göra av allt man brukar ha i jackan? 5 lösningar på sommarproblemet

Mikael Holm

När värmen slår till uppstår ett problem: vad ska man göra med sina nycklar, sin plånbok och sin telefon när man lämnar hemmet utan jacka? Cafés modechef Daniel Lindström har 5 tips som kan hjälpa din vardag.

Alla har vi någon gång stött på problemet med att inte ha någonstans att förvara mobiltelefon, plånbok och nycklar när det börjar nalkas sommar. Ofta slutar det med att man bär med sig en jacka i handen (eftersom det är för varmt att ha på sig den) eller så stoppar man ner grejerna i byxfickorna och känner sig som Michelin-gubben kring låren.

I jakt på lösningen på problemet har Cafés modechef Daniel Lindström tagit fram fem alternativ som kan hjälpa dig de där varma dagarna.

Magväskan

Ung kille med en magväska över axeln moderiktigt.
En magväska från Stüssy.
Travis Scott med en magväska från Balenciaga.

Magväskan syns nästan överallt nu för tiden och kanske fyller den aldrig så stor funktion som när det är riktigt varmt. Fördelen med magväska är att den tar bort den traditionella ryggsäcken som lätt kan bli väldigt varm på sommaren. Magväskan är optimal när man bara ska ha telefon, plånbok och nycklar med sig. Den kan bäras dels som den ska bäras eller som alla bär den nu, över axeln. Finns också i alla prisklasser vilket är bra och gör den mer lättillgänglig.

Gympapåse

Gympapåse från Adidas.

Fördelen med gympapåsen är att den är lätt och inte ligger mot ryggen på samma sätt som en ryggsäck som gör att man lätt blir väldigt svettig på ryggen. Gympapåsen syns mycket på festivaler och konserter just för att den är så smidig. Ett minus är att det inte finns några fack i väskan och prylarna kan åka omkring om man bara har plånbok, nycklar och telefon. Inte heller optimal när man ska packa ner mycket i väskan då det kan kännas som att man har en fotboll på ryggen.

Fotografväst

Brad Pitt i fotografväst från filmen Spy Game.

Förr i tiden hade fotografer en sån här väst för att kunna bära med sig all utrustning. Är ett svalare alternativ till jackan och du kan bära med dig det du behöver när du går ut.

Ryggsäcksjacka

Löparjacka från Nike som funkar som en slags ryggsäck också.

Nike har gjort en jacka som främst är gjord för löpning men som funkar till vardags också. Jackan har band i sig som man kan spänna åt och bära den som en ryggsäck. Så istället för att bära runt på jackan i handen kan du använda den som en ryggsäck, fickorna på jackan använder du som förvaring.

Löparbälte

Löparbälte som man kan förvara sin telefon i.

Löparbältet är som en superminimalistisk magväska. Det minsta du kan ha men fortfarande tillräcklig för att bära med dig det absolut viktigaste.

Du gillar nog även:

10 stekheta solglasögon från 899 kr 

7 bästa sätten att skydda dig mot solen 

7 snyggaste smala solglasögonen för män 2018 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.