Hoppa till innehåll

Hon gör snyggaste handväskan för män just nu

Susan Szatmary handväska för män.
Daniel Lindström

Susan Szatmary gör hyllade
handväskor för män.

Handväskor för män är ett ständigt diskussionsämne för modeintresserade. Den yngre generationen, särskilt i Asien, gör ingen skillnad på manligt och kvinnligt när det gäller accessoarer, vilket gjort att lyxmodehus som Dior och Louis Vuitton och även Acne Studios satsar stort på denna kategori. I Skandinavien bär män fortfarande helst bältesväskor, ryggsäck eller en tote bag.

Susan Szatmary, utsedd till Årets accessoardesigner på Elle-galan 2020, vill ändra på detta. 

”Män vill ha mer praktiska väskor och gärna diskretare färgval på spännen, mindre guld och mörkare färger på metallen. Det är viktigt med funktion och valet av färg på lädret”, säger Susan Szatmary.

Susan Szatmary.

Hon är född i Irak och flyttade till Sverige som 13-åring. Efter designutbildning i Rom fick Susan Szatmary anställning hos Alexander McQueen i London och senare jobb hos Celine, Paco Rabanne och Elie Saab i Paris. Hösten 2018 lanserade hon sitt eget varumärke.

Stilen är art déco-inspirerad med en industriell touch. Väskorna bärs av bland andra kronprinsessan Victoria och modeprofilen Martina Bonnier. Men nu är det dags för killarna, som sagt. Modellen Etienne Marcel är en axelremsväska i mjukt italienskt kalvskinn. Den långa remmen gör att man kan reglera längden mycket och bära väskan på olika sätt. På toppen finns ett enkelt magnetlås.

”Jag var inspirerad av gamla kameraväskor men ville göra modellen modern och ge plats för de behov som finns i dag. Här får du plats med till exempel mobiltelefon, pass, plånbok, glasögon och nycklar”, säger hon.

Etienne Marcel kostar cirka 5 000 kronor och finns att köpa på Susanszatmary.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.