Hoppa till innehåll

Här är checklistan för att göra höstens löpning roligare

Löpningsprylar för löpare i höst
Kristofer Steneberg

Ska du anta 100 000 steg på en dag-utmaningen eller kanske bara hålla höstkroppen i trim behöver du växla upp dina prylar. Vi tog hjälp av löparen och Cafés modeexpert Daniel Lindström för att plocka ihop de fyra viktigaste sakerna som gör din springtur ännu bättre.

Är du löpar-asket så finns det egentligen bara en sak: Ett par bra skor. Men för alla oss andra är hjälpmedel det enda som kommer att ta oss runt slingan. Ju mer som förenklar och peppar – desto bättre. Men vi börjar med det väsentliga.

Skor med studs


Adidas Adizero Adios Pro

3 200 kronor.

Adidas Adizero Adios Pro ger löparen en helt ny upplevelse i steget. Lättare, piggare, styvare men också mer responsivt. Framtagen tillsammans med några av världens snabbaste löpare.

Nike Air Zoom Alphafly Next%

3 200 kronor.

Nike Air Zoom Alphafly Next% gör dig ”redo att slå ditt personbästa” och är alltså framtagen för tävling och avancerad löpning. Bygger på ett skummaterial med hög responsivitet,  stötdämpning och energiåtergivning.

Puma x First Mile Ultraride Xtreme

1 200 kronor

Puma x First Mile Ultraride Xtreme bygger på materialet Profoamlite som ger extrem viktfördel, bra studs och dämpning där det behövs.

Klocka med pulsmätare


Huawei GT2 pro

3 300 kronor

Huawei GT2 pro är det senaste från den kinesiska dator- och smartphonestillverkaren. Med knivskarp display och 46 mm boett är det lätt att läsa av, även när du tränar i terrängen och solen strålar ned. Har stöd för över 100 olika träningstyper och kan enkelt känna igen om du simmar, cyklar eller spelar tennis. Vid till exempel utförsåkning kan du dessutom få en hel rapport om din skiddag inklusive höjdmeter, toppfart och kaloriförbrukning.

Suunto

4 000 kronor

Suunto har ett par olika serier som passar bra, är lätthanterade och som dessutom är snygga. Suunto 7 eller 9 kostar från 4 000 kronor och uppåt.

Apple Watch Series 6

Från 5 000 kronor

Apple Watch Series 6 är multikompetent. Fördelen är så klart synkningen med iPhone och att det är roligt att kunna utmana sina vänner och släktingar på träning och rörelse. Stäng ringarna!

Garmin Tactix Delta Solar edition

13 000 kronor

Garmin Tactix Delta Solar edition är en klocka att gilla. Eventuellt ska du vara med i en paramilitär grupp men eftersom du inte är det går det bra att bara sätta klockan på armen och springa ut i skogen med svart klädsel och ryggsäck.

Trådlösa hörlurar


Jaybird Tarah Pro

1 700 kronor

Jaybird Tarah Pro har eventuellt marknadens bästa batteritid och ljudet är det inget fel på det heller. Sitter perfekt oavsett om du är ultradistanslöpare eller hemmajoggare. Svett- och vattentåliga samt utrustade med magneter.

Bang & Olufsen Beoplay E8

3 000 kronor.

Tredje generationens Bang & Olufsen Beoplay E8 har bättre ljud, bättre batteritid och börjar närma sig perfektion. Med fyra riktade mikrofoner går det att besvara och genomföra samtal under en stökig löprunda utan brus eller avbrott.

JBL Reflect Flow Sport

1 300 kronor.

JBL Reflect Flow Sport har funkationer som Ambientaware och Talkthru som ska hjälpa till vid vanliga samtal samt uppmärksamhet på saker som sker vid sidan om träningen. Silikonpluggar och över 10 timmars batteritid.

Ett tajt löparbälte


Kiprun löparbälte

100 kronor

Kipruns löparbälte kan vara det mest prisvärda. Har fickor som kan rymma både telefon, gel och små vattenflaskor. Dessutom plats och hållare för en nummerlapp.

Salomon Pulse

350 kronor

Kort och lätt löpning inne i stan eller längre, mer teknisk löpning i bergen. Salomon Pulse klarar detta och lite till. Har dolda fickor som rymmer både pass, nycklar, mobiltelefon och vätskeflaskor.

Flipbelt Elite

550 kronor.

Flipbelt Elite är ett nättare bälte med vattenskyddad ficka och glidstopp för att den ska sitta uppe hela löprundan eller träningspasset. Tillverkat av ett mikroplymaterial som gör kvaliteten hög och passfomen säker och tajt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.