Hoppa till innehåll

5 vägvinnande sätt att bära din hoodie

Victor Nilsson Lindelöf och Kanye West i hoodie.
Marlon Appelgren

Luvtröjor i finare material går alldeles utmärkt att kombinera med en mer dressad klädsel. Café lyfter 5 stilfulla exempel på hur det kan se ut.

Luvtröjan har länge varit något som bärs i mindre formella sammanhang. Men de senaste åren har hoodien blivit ett plagg att räkna med även till mer formell klädsel.

I samband med att det skräddade modet har peakat under flera säsonger har fler mindre formella plagg börjat tillverkas i finare och lyxigare kvaliteter. Skjortan och slipsen byts därför ofta ut mot stickade plagg i olika utföranden där både luvtröjan, polotröjan, den långärmade pikétröjan och den klassiska rundhalsade tröjan är perfekta exempel på just det.

https://www.instagram.com/p/BfqZpz8FLp8/

Nedan har vi därför tagit fram fem exempel som demonstrerar hur luvtröjan i en finstickad kvalitet kan bäras till skräddade plagg, som ett komplement till skjortan eller något av de ovanstående alternativen.

1. Till kavaj

https://www.instagram.com/p/BgOhlv0BcsW/?utm_source=ig_embed

Luvtröjor i tunt och mjukare material gör sig ofta ypperligt som lagerplagg under kavaj. Tänk på att kavajen bör vara aningen rymligare för att inte tappa passform. I denna kombination matchas olika toner av grått i härliga strukturer som ger extra karaktär.

2. Under rock

https://www.instagram.com/p/Bfp6M3LgEcd/?utm_source=ig_embed

Luvtröjan gör sig otroligt bra under rock. I detta fall i kontrasterande färkombination av beige och ljusgrått.

3. Över skjortan

https://www.instagram.com/p/Bfpp9RKBxo_/?utm_source=ig_embed

Inte att förglömma är att luvtröjan med enkelhet kan bäras över en skjorta som lagerplagg. I detta fall ser vi hur den klassiska vita skjortan bärs tillsammans med en beige variant från Saman Amel.

4. Under den sportiga jackan

https://www.instagram.com/p/BPKvgFWDx3z/?utm_source=ig_embed

Modellen Oliver Chesthire visar hur luvtröjan enkelt kan bäras under en sportigare funktionsjacka.

5. Under skinnjackan

https://www.instagram.com/p/BeD0lvqFkpH/?utm_source=ig_embed

En klassisk kombination är att bära en luvtröja tillsammans med skinnjacka, i detta fall i en grön och grå kombo.

Artikeln publicerades först på King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.