5 vanliga groomingmissar killar gör – så undviker du dem enkelt

Cafés Patrik Hedlund tipsar om fem grymma produkter som löser våra vanligaste groomingmisstag.

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2016-02-09 16:17  |  Lästid: 2 minuter
grooming-misstag-killar-man

Det är inte bara ovårdat nack- och näshår som andra lägger märke till. Här är 5 vanliga grooming-fällor att undvika!

1. Parfymöverdos

Människor med för mycket parfym är lika omtyckta som inbördeskrig. En sprayning över bröstet och ett på handleden som sedan duttas på halspulsådern räcker gott. Mitt tips just nu är fantastiska Dolce & Gabbana Intenso (40 ml/545 kr).

2. Fot- och handfusk

Se över dina händer, fötter och naglar. Det mesta löser man med en hand- eller fotsalva och nagelklippare. Men att dra ett varv med fotfilen ibland, och kanske till och med kosta på sig en behandling, är inte fel. Manikyr är inte bara för kvinnor, i så fall hade det kallats kvinnokyr. Världens mest populära premiumfotkräm heter L’Occitane Foot Cream 150 ml/199 kr.

Tips! Missa inte Patrik Hedlunds groomingblogg!

3. Fel hårprodukter

Är du inte holländsk dj på 00-talet kommer du inte undan med att ha ett kletigt eller stelt hår. Hemligheten bakom ett naturligt men stylat svall är oftast att ”grunda” med en produkt som gör håret naturligt formbart och sedan eventuellt följa upp (väldigt sparsamt) med en hårdare produkt. Got2b Phenomenal Bodifying Cream Gel, 150 ml/69 kr, fördelas i handdukstorkat hår.

4. Bortglömd hårväxt

Ovårdat nack- och näshår kan vara svårt att se hos sig själv, men andra lägger märke till det. Hos vissa premiumfrisörer ingår en så kallad ”tillputsning” i priset, där man alltså har chans att få nackhår och håret runt öronen tillputsat efter några veckor. Helt klart värt att försöka deala till sig. Snoken håller du lättast efter med en näshårstrimmer, till exempel Philips NT9110, 129 kr.

5. Slarv med solskyddet

Att du inte bränner dig är ingen anledning till att inte använda solskydd. En SPF-lös hy som utsätts för sol åldras snabbare än den behöver. Den blir alltså rynkigare och får pigmentfläckar snabbare. Dessutom blir hyn torr, och en torr hy får inte en lika fin bränna. För att inte tala om cancer­risken. Vichy Capital Soleil Dry Touch SPF 30, 50 ml/159 kr är utmärkt mattgörande.

Läs mer!

Besök Patrik Hedlunds blogg för allt inom grooming

Café guidar dig till bästa avkopplingen – 4 spa i 3 olika världsdelar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-29 23:07