Hoppa till innehåll

Hitta rätt parfym i vinter – här är 11 vassaste dofterna

Oliver Beckman

H&M:s nya doft släpptes i förra veckan och kan beskrivas som fyllig och sofistikerad med söta och blommiga toppnoter av tonkabönor och jasmin. – Den är djup och mystisk och kan passa både för honom och för henne, säger Balmains kreativa chef Olivier Rousteing. Parfymen kostar 349 kronor och säljs i 11 särskilt utvalda H&M-butiker i Sverige. … Continued

hm balmain

H&M:s nya doft släpptes i förra veckan och kan beskrivas som fyllig och sofistikerad med söta och blommiga toppnoter av tonkabönor och jasmin.

– Den är djup och mystisk och kan passa både för honom och för henne, säger Balmains kreativa chef Olivier Rousteing.

Parfymen kostar 349 kronor och säljs i 11 särskilt utvalda H&M-butiker i Sverige.

Julen närmar sig med stormsteg och det är dags att säga hej då till ljusa citrusdofter och istället omfamna en vinterdoft med lite mörkare och tryggare inslag. Cafés Patrik Hedlund ger oss sina 10 absoluta favoriter bland vinterdofterna.

boss the scent

10. Boss The Scent: 640 kr/50 ml

– Den allra senaste parfymen från Hugo Boss. Det här är en doft som är lätt att gilla och som inte sticker inte ut alldeles för mycket. Fräscht kryddig med tung läderackord.

lagerfeld

9. Karl Lagerfeld Men: 380 kr/30 ml

– Den här har något år på nacken men är en väldigt trevlig doft. Första och hittills enda herrparfymen från Lagerfeld. Har en träig bas med ingredienser som lavendel och mandarin.

Maison-Martin-Margiela-REPLICA-FRAGRANCES-By-the-Fireplace

8. Maison Martin Margiela, Replica: By the Fireplace: 795 kr/100 ml

– Försöker påminna om olika platser och skeenden i livet. Och just denna påminner om en liten mysig stuga på landet. Är en unisex-doft, så kan alltså användas av både kvinnor och män. Den kan vara svårburen. Kräver definitivt sin man, eller kvinna för den delen.

fuegia

7. Fueguia 1833 Darwin: 900 kr/30 ml

– Uppställningens dyraste doft per milliliter. Djupt träig och även den här svårburen. Har nyligen öppnat en pop up-butik i Sturegallerian. Parfymen är, sitt dyra pris till trots, ett mycket värt köp.

agonist

6. Agonist White Oud: Drygt 1160 kr/50 ml

– Innehåller tre olika sorters mysk. Fantastisk, trygg och lyxig. Innehåller oud som är vinterns främsta doftingrediens.

YSL

5. Yves Saint Laurent La Nuit de L’homme: 635 kr/60 ml

– En modern klassiker. Det bästa YSL någonsin gjort. Träig och maskulin med innehåll av kardemumma och bergamott. Passar året runt.

dior savage

4. Dior Sauvage: 990 kr/100 ml

– Vann priset för Årets Doft på Cafés stora modepris. Vad ska man säga? Superbra rakt igenom.

zlatan-parfym1

3. Zlatan Ibrahimovic Parfum: 699 kr/100 ml

– Den bästa doften vi någonsin mött av en fotbollsspelare eller känd personlighet överhuvudtaget. Zlatan har själv varit väldigt involverad i framställandet av doften. Redan en storsäljare! Passar de flesta killar. Maskulint och fräscht med tydliga inslag av citrus, trä och läder.

Ralph Lauren

2. Ralph Lauren Polo Supreme Oud: 1065 kr/125 ml

– En väldigt bra oud-doft. Hypnotisk, rökig och mäktig med en snygg butelj. Utan tvivel Ralph Laurens lyxigaste doft någonsin.

Aesop

1. Aesop Tacit: 730 kr/50 ml

– Från ett australienskt hud- och kroppsvårdföretag som nu givit sig in på parfymmarknaden. Den kommer i en lyxig parfymkoncentration med citrusnoter i toppen. Träig bas möter en kryddig topp. Mästerverk!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.