Kändisstylisten och ELLEs skönhetsredaktör ger tips om grooming

Kasta ut dubbelduschen och den slöa rakhyveln. Vi tog hjälp av våra vänner på tidningen ELLE och frågade om groomingtips för män.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-04-12 14:25  |  Lästid: 2 minuter
grooming-man-elle

Experterna som delar med sig av sina tips är hårstylisten och salongägaren Vaughn Ackord, hårguruduon Patrik Lernberger/Mattias Stafsing och ELLEs skönhetsredaktör Emma Unckel.

Hårstylisten Vaughn Ackord har kunder som Ashton Kutcher, Tom Brady, Richard Gere och Bill Clinton. När han besökte Stockholm här om dagen bad ELLE honom att dela med sig av sina tre bästa groomingtips.

  • Använd spegel. Ofta ser jag män som missat delar under rakningen, som under näsan eller under hakbenet, därför är det viktigt att man har en förstoringsspegel så man ser vad man gör.
  • Hitta din trend. Håll koll på vilken look som passar dig! Bara för att det uppstår en trend betyder inte det att den kommer göra sig gott på en. Jag tycker det är viktigare att man håller stilen i något som klär en än att eftersträva trender som inte alls klär en.
  • Använd olja. Använd en skäggolja, både för att återfukta och städa upp efter en påfrestande rakning, men också för att få till ett snyggt och välvårdat skägg.
texture-paste

Texture paste, 172 kr, V76 by Vaughn. Vaughns egna Allstar produkt från sin nylanserade serie.

Även svenskarna bakom märket Lernberger & Stafsing är aktuella med en helt ny serie för män. Mattias och Patrik har riktat sig till den moderna mannen och lyfter fram vikten av bra groomingprodukter.

– Den moderna mannen lever ett mycket aktivt liv och behöver smarta produkter som hjälper honom att uppnå önskad stil utan krångel. Bra groomingrutiner hjälper dig att representera den bästa versionen av dig själv för världen.

grooming-tips-elle

1. Grooming oil, 295 kr, Lernberg&stafsing. Närande olja som återfuktar och reparerar håret.

2. Clean Shave, 155 kr, V76 by Vaughn. Med närande oljor, både rengör och återfuktar den huden.

3. Shampoo, 199 kr, Lernberg&Stafsing. Schampot för både hår, skägg och kropp. Den stimulerar hårbotten samtidigt som den ger viktlös volym.

ELLEs skönhetsredaktör Emma Unckel får dessutom inte nog av den senaste doften från Burberry.

– Doften Mr Burberry är lika klassisk och perfekt som en trenchcoat på en man. Doften kardemumma, muskotnötsolja och vetiver bildar en oemotståndlig match made in heaven. Vårmums helt enkelt!

burberry-doft-man

Mr Burberry, 50 ml, 650 kr, Burberry. ELLEs skönhetsredaktör favorit doft på männen i vår med frisk grapefrukt och djup trädoft.

För groomingtips från oss på Café – besök vår groomingexpert Patrik Hedlunds blogg!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 16:17