Hoppa till innehåll

Smink för killar – så gör du!

Nu är det 2017 och debatten om killen kan/får/ska sminka sig känns allt mer förlegad. Klart som fan grabbar ska kunna använda BB-cream, concealer eller vad de vill. Dock är det en oändligt djup djungel och även den som är bevandrad i groomingdjungeln kan behöva hjälp på vägen. Yours truly utan och med smink.  När jag … Continued

Nu är det 2017 och debatten om killen kan/får/ska sminka sig känns allt mer förlegad. Klart som fan grabbar ska kunna använda BB-cream, concealer eller vad de vill. Dock är det en oändligt djup djungel och även den som är bevandrad i groomingdjungeln kan behöva hjälp på vägen.

IMG_3979

Yours truly utan och med smink. 

När jag sminkar mig är det för att få bort mörka ringar under ögonen eller röd näsa. Irriterande röda finnar och glansig hy är ytterligare bovar som kan behöva motas på porten. Nyckeln är att det ska se naturligt ut, följ tjejernas mantra no makeup-makeup. Men varför heter det no makeup om man har smink? Jo, för att du ska se ung och naturlig ut, inte sminkad.

Anledningen till att ni får mörka ringar är ditt konstanta supande, dåliga kost och dina cigaretter. Ät en kost rik på C, B och K-vitamin samt sov ordentligt så är du halvvägs till lösning, dock kan du behöva lite concealer för att dämpa det värsta. Mina sminkfavoriter är Erborians BB-cream och ett genomskinligt HD-puder från Makeup Forever. När man går på gala och galej vill man inte stå i strålkastare och vara glansig. Båda produkterna finns bland annat på Sephora!

Men vad är allt för något?

Concealer – fyller killars mest akuta behov, att dölja mörka ringar och täcka röda blemmor. Under ögat bör du satsa på en mer rosatonad concealer, lite ljusare än din hudton, för att väga upp det mörka. Har du blemmor bör du satsa på en concealer så nära din hudton som möjligt.

BB-cream – Blemish Balm cream är som en lätt concealer som innehar alla egenskaper hos en concealer, foundation, primer och ca 100 saker till. Oftast lätt i konsistensen och appliceras efter rakning och dagkräm. Jag använder mest BB-cream då den är snäll och ganska genomskinlig.

Foundation – tenderar att vara lite tjockare och kladdigare. Tänk Kim K och ett helt matt ansikte utan ansiktsdrag. Stay away är min rekommendation.

Men hur gör jag?

Återfukta! Lägger du på smink på dammig torr hud får du en spetälsk look.

Svampa! Nu får jag säkert bannor från makeupmänniskor men för mig funkar det alldeles utmärkt med en precision sponge, finns att köpa på t.ex Kicks eller H&M. Klicka ut en skvätt bb-cream eller concealer på handryggen och använd svampen för att få ett jämt lager under ögon och på näsa.

Men vilka märken är bra?

Recipe for men, Tom Ford, Erborian är tre bra märken som inte ställer för höga krav på nybörjaren. Satsa på en flytande concealer, jag upplever att de är lättast att arbeta med till skillnad från kompakt concealer som lätt gör att du ser torr och kakig ut.

smink.tomford

Concealer, 397 kr, Tom Ford

smink.recipeformen

Concealer, 169 kr, Recipe for Men

smink.erborian

BB-cream, 358 kr, Erborian

smink.rapide

Ögonbrynsgel, 215 kr, Rapide for Brows

Om du som jag, Sandy från OC eller Jonas i SKAM har buskiga ögonbryn som tenderar att fluffa upp sig kan det vara schysst att investera i en ögonbrynsgel. Eller ta lite vax när du fixar håret och kamma till dig. En uttjänt tandborste eller liten kam kommer till väl till användning här.

smink.ogonbryn

Kamma ögonbrynen! 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.