Annons
Annons

Vi såg dem redan i mars – och svenskarna måste verkligen lära sig att man inte har picknick när termometern fortfarande tidvis trillar under nollan. Får du lust att packa korgen full av grillad kyckling och kir? Skåda sanningen i vitögat: det är för tidigt!

* * *

Annons

1. Att arrangera den tar en evighet

En lång fundering om bästa parken, en vända till Ica, ett systembolagsbesök, ett tappert försök att samla ihop kompisarna. Två timmar senare har picknicken fortfarande inte börjat.

icamaxi

 

2. Dina kompisar är sådär taggade

När du ringde runt lät du så pass entusiastisk att dina polare hade svårt att säga nej. En kvart in i evenemanget är intresset (och temperaturen) så lågt att folk redan börjar diskutera om det inte är happy hour på lokala Harrys.

deppigt

Foto: Inyx.

 

3. Vinfiaskot

I brist på annat försöker folk supa sig roliga. En missriktad armbåge senare är rödvinsfläckarna ett faktum, strategiskt placerade på någons alldeles för somriga vita tröja.

vinglas

Foto: Elvert Barnes.

 

4. Vädret från helvetet

Man kan blint låtsas att det inte finns några dåliga väder. Man kan också erkänna att det faktiskt gör det.

regnkompisar

paraply

Foto: daveyninKarl Baron.

 

5. Deprimerande papptallrikar

Ett halvfuktigt pappersstycke som ger vika för minsta smörgås tar bort all eventuell glammighet som picknicken bär på. Särskilt när det regnar. Särskilt om tallrikens innehåll inte är särskilt gott.

papperstallrik

Foto: Dan4th Nicholas.

6. Deprimerande plastgafflar

Du vill bara gråta.

gaffel

Foto: Adam Tinworth.

 

7. Engångsgrillen gör skäl för sitt namn

En gång är egentligen en gång för mycket; engångsgrillarna klarar på sin höjd ett paket Dennis innan de somnar in för gott. Att ge sig på en flintastek (eller vad som helst som är tjockare än  en varmkorv) kommer leda till trista biffar och en allmänt befogad salmonellaskräck.

engangs

 

8. Det blir natt

Lagom till att köttet är ”klart” (allt är relativt) så tackar solen för sig. Dags att lära sig: aldrig mer picknick före valborg.

brinnandegrill

Foto: bjaglin.

* * *

Mer kul!

11 ondingar från barnprogram som fortfarande ger oss kalla kårar

9 situationer som aldrig blir detsamma när din kompis skaffat partner

11 gånger fylle-jaget tog ett beslut som bakis-jaget är tacksam för

Annons

Dela (5)
Tweeta

Annons


Laddar