Hoppa till innehåll

7 bästa svenska ölen i exklusiva sortimentet

Andreas Grube

Det finns några riktiga superöl i småpartisläppen på Systembolaget. Här är de bästa svenska ölen!

Småpartisläppen på Systembolaget är en guldgruva för dig som vill ha udda och kul öl. Här är sju lysande tips på exklusiv öl från Sverige som fortfarande finns att få tag på.


Brekeriet Wrapped In Red (nr 11522, 36,90 kr)

En kommande nyhet (släpps i småpartier den 1 oktober) från alltid lika fenomenala Brekeriet. Här med, som namnet avslöjar, fokus på rödfruktighet som körsbär, smultron och mogen blodgrape.


Oppigårds 15 years of Independence Pale Ale (nr 11569, 21,90 kr)

Ett släpp från i juni som det fortfarande finns kvar av. Svinsnygg balans mellan rejäl beska och sötaktig frukt som mango och clementin, toppat av lite honung.


Södvik Säsong (nr 12416, 35 kr)

Saison från Eskilstuna, släppt i september. Bjuder på gott om brödighet tillsammans med vitpepparkrydda och lite sötaktig honung. Läskande, fräsch och matvänlig.


Kalkskär Källaröl (nr 11386, 29,70 kr)

Riktigt snygg kellerbier från Nynäshamns Ångbryggeri, med massor av knäckebrödstoner, apelsinzest, färska örter och lite aprikos. Bara 4,6 procent alkohol, så perfekt som törstsläckare.


Remmarlöv Skånsk Tripel (nr 12768, 79 kr)

Ett riktigt jävla kraftpaket till öl, med 8,7 procents alkohol och doft och smak av mogen apelsin, honung, ljust lantbröd och lite jultoner från nejlika. Kräver mat i form av svensk husman – tänk typ wallenbergare – eller varför inte ost.


Nils Oscar Kellerbier (nr 11582, 27,90 kr)

Underbart läskande bärs med fokus på ljust bröd, färsk citrus, färska örter, apelsinzest och några stänk honung. Servera svalt och drick i gigantiska klunkar.


Dugges The Queen’s Sour (nr 11724, 29,90 kr)

Ett lyckat samarbete mellan Dugges och kinesiska NBeer, med inspiration från klassisk drottningsylt. Och ja, precis så smakar det! Fast i surölsform då. Annorlunda och svingod.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.