Hoppa till innehåll

9 fakta som visar hur sjukt stort Super Bowl faktiskt är

Henrik Malmberg

På söndag natt spelas Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll, i USA. En väldigt upphaussad och stor händelse på andra sidan Atlanten. Här är 9 siffror som visar hur stor den här matchen är för amerikanarna! 39 420 000 Så många kronor kostar 30 sekunders reklam under Super Bowl. NBC, som sänder matchen, säger dock … ContinuedPå söndag natt spelas Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll, i USA. En väldigt upphaussad och stor händelse på andra sidan Atlanten. Här är 9 siffror som visar hur stor den här matchen är för amerikanarna!

39 420 000

Så många kronor kostar 30 sekunders reklam under Super Bowl. NBC, som sänder matchen, säger dock att det är ett kap. De menar att värdet för 30 sekunders reklam snarare är värt 87 600 000 kronor.

1 045 944 000

Så många kronor satsades på förra årets Super Bowl runtom i USA.

1 250 000 000

Kycklingvingar, kycklingvingar och åter kycklingvingar. Amerikanerna kommer att trycka i sig över en miljard kycklingvingar under Super Bowl. Vi kan ju bara gissa hur många servetter som kommer gå åt för att torka av fingrarna.

0

Så mycket pengar får artisten som uppträder i den spektakulära halvtidsshowen. Det ses som en ära och ett fantastiskt marknadsföringstillfälle och därför betalas inga pengar ut. I år är det Katy Perry som uppträder och Pepsi, som sponsrar halvtidsshowen, lovar ett ”inte-av–denna-värld” uppträdande.

35 000 000

Så många kilo avokado kommer att ätas under Super Bowl. Och de allra flesta kommer att mosas ner till en härlig guacamole, den populäraste dippen till nachosen.

14 500

Så många ton nachos kommer amerikanerna att trycka i sig.

57 000

Genomsnittspriset i svenska kronor för en biljett till Super Bowl just nu. Något som kommer att stiga fram tills matchen.

111 500 000

Så många amerikaner bänkade sig framför Super Bowl förra året. En dryg tredjedel av landet, vilket också var nytt tittarrekord, och det spås att det rekordet slås redan i år.

9 av 10

På topp tio listan av mest sedda tv-sändningar i USA upptas nio av placeringarna av Super Bowl. Enda program som klämmer sig in på listan, plats sex, är det sista avsnittet av M*A*S*H.

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.