Hoppa till innehåll

9 bästa reklamfilmerna från Super Bowl 2024

Super Bowl är avklarat och för dig som missade den amerikanska sändningen har vi här samlat de bästa reklamfilmerna från Super Bowl 2024.

Super Bowl är avklarat och lika mycket fokus som det är på själva matchen är det på allt runtomkring, inte minst reklamfilmerna. Det är välkänt vid det här laget att Super Bowl är reklamfilmernas högtid och de som köpt sig en reklamspot för jättemycket pengar lägger ännu mer pengar på själva reklamen.

En stor del av denna kostnad går till att få med kändisar i sin reklamfilm och det är inte C-listan vi snackar här. Gärna ska det vara en Oscarsbelönad skådis eller en legendar inom någon stor sport.

Så när de har skaffat kändisar vad mer behövs? Jo, humor. Humorn dominerar detta år igen och vissa är roligare än andra.

För att du ska slippa se massa tråkig reklam rankar vi här de 9 bästa reklamfilmerna från Super Bowl 2024. Vi börjar med den roligaste, det är ju ändå reklam.

1. Sir Patrick Stewart kastar Arnold in i ett berg

Trots att han är i sällskap av bland andra Master Chief, Dora utforskaren och Drew Barrymore stjäl Sir Patrick Stewart utan besvär showen. Okej, kanske inte superhård konkurrens men Stewart överraskar med att vara väldigt rolig.

Perfekt tonsatt av det kristna rockbandet Creed svidar Stewart om till uråldrig fotbollsdress och kastar iväg ett barn, karaktären Arnold (vars huvud har samma form som en amerikansk fotboll), i någon sorts försök att undkomma kylan? Storyn är luddig men inte humorn – THROW THE CHILD!

2. Michael Cera är CeraVe

Aldrig har väl ett varumärke och en profil matchat så bra? Det kanske inte är sant att Cera ligger bakom CeraVe men det är underbart ändå.

3. Talkin’ like Walken

Alla älskar väl ändå Christopher Walken och alla älskar att härma honom. Vad det är reklam för? Vem bryr sig när man får se en man som åldras, just det, som ett fint vin och skoja med bilden av sig själv.

4. Beyonce

Usher var stjärnan under halvtidsshowen, Taylor Swift stal rampljus och tv-tid från läktarplats, men det var Beyoncé som stod för årets kanske mest omtalade Super Bowl-reklam. I reklamen för telekombolaget Verizon försöker Bey, tillsammans med Tony Hale (Buster i Arrested Development och Gary Walsh i Veep), sig på att ”break the internet”. Detta genom diverse upptåg av enorma proportioner. Som en Barbie-parodi (Bar-Bey), en ny AI (BeyoncAI) och till och med en presidentkampanj för att bli BOTUS (Beyoncé of the United States).

De lyckas inte bryta internet med upptågen men frågan är om inte avslutningen av reklamen lyckades? Då offentliggjordes nämligen att ett nytt Beyoncé-album med titeln Act II släpps 29 mars. Du kan se reklamen på Xitter.

5. Talkin like Arnold

Arnold har tysk brytning och det är kul. I filmer genom åren har vi hört att han har ett lite speciellt uttal när det kommer till ord som slutar på r, som choppah, labah och neighbah. Något vi får se prov på här.

6. Martin Scorsese använder Ipad + aliens

Alla människor har sin näsa i mobilen så för att synas måste du finnas på internet. Det är budskapet i den här ufo-reklamen som trots sin övertydlighet är lite småskoj och visar storregissören Martin Scorsese använda Ipad. Känns inte Marty mer analog än så?

7. Inget för killar

NYX Cosmetics körde på det lite knappa barnförbjudna spåret i en tvådelad reklam. Först är Cardi B excentrisk sedan blir det en Breaking News-sketch där killar tror att den här läppförstorande läppgrejen (mvh kille med noll koll) även funkar på andra ställen.

8. Anden i Bud Light-flaskan

Alla dina drömmar går i uppfyllelse om du dricker Bud Light. Nej det stämmer inte, men i reklamen stöter bland annat Post Malone och Peyton Manning på ”The Bud Light Genie” som uppfyller allas drömmar.

9. Hockeyfrillabilen

Business in the front, party in the back – hockeyfrillans inofficiella slogan är det genomgående temat i Kawasakis reklam för någon sorts tvåsitsig fyrhjuling med hytt och partyflak.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.