Hoppa till innehåll

Absolut släpper vodka med smak av grapefrukt

Absolut Grapefruit
Joakim Almén

En fräsch och fruktig vodka där sött möter bittert.

Efter att i stort sett varenda ginproducent släppt ett eget smaksatt gin under 2020 är det dags att rikta blickarna mot vodkan. Absolut, modern till smaksatt sprit (nåja), satte smaken till dina tonårsfyllor med vodka med svartvinbärsmak eller vaniljdito.

Nu släpper det anrika svenska spritmärket en ny vodka – med smak av grapefrukt.

– Den senaste dryckestrenden har flyttat oss från relativt söta drycker till allt mer fräscha och bittra smaker. Hör du till den skara människor som gillar etablerade aperitivos och spritzar, är Absolut Grapefruit ett måste att prova, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut, i ett pressmeddelande.

Enligt Absolut själva har Absolut Grapefruit en distinkt smak av rosa grapefrukt, något som ”resulterar i en fräsch och fruktig vodka där sött möter bittert.” Smakerna är naturligt utvunna och inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen finns i drycken.

Absolut Grapefruit kostar 256 kronor för 70 cl och kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment i tre månader (artikelnummer 1180401) från och med 11 augusti.

Drinktips! En svensk Paloma:

Du behöver:

4 cl Absolut Grapefruit
4 cl Rosa grapefruktjuice
1 cl limejuice
Sodavatten
1 grapefruktklyfta

Gör så här:

Fyll en shaker med alla ingredienser utom sodavatten. Lägg i isbitar. Skaka om och häll i ett highball-glas. Saltad kant valfritt. Toppa drinken med sodavatten. Garnera med en grapefruktklyfta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.