Hoppa till innehåll

Adidas och South Park hyllar cannabishögtiden 4/20 med sneakersamarbete

En lila sko från adidas och karaktären Towelie från South Park
Robin Åberg

Adidas fortsätter på den inslagna vägen med popkulturella samarbeten. Den här gången med Disney och South Park.

Tidigare i vår har vi rapporterat om bland annat Adidas samarbete med TOMM¥ €A$H där de gjorde världens längsta Superstars. Nu är det dags för nästa lass samarbeten när Adidas skeppar ut sneakers med både South Park– och Disneymotiv.

Lagom till den internationella gräsrökardagen, som främst firas i USA men kanske även i smyg på andra håll den 20 april, gör Adidas en sko av handuksfiguren ”Towelie” från South Park – en karaktär känd för de ”krafter” den får av att röka gräs.

Foto: Adidas

Eftersom ”Towelie” är en handduk kläds dessa Campus 80 av frotté i karaktärens lila färg och det hela ackompanjeras av hälflärp och tre ränder i vitt för att matcha den avslappnade handdukens färgschema. Kronan på verket utgörs av plösens två ögon som blir karaktäristiskt röda när de utsätts för UV-ljus.

På insidan av plösen återfinns två av karaktärens mest kända citat samt fickor där man kan gömma de två Towelie-nyckelringarna som följer med skorna (eller något annat). Dessa skor förväntas släppas lagom till 20 april och kan mycket väl komma att bli ett samlarföremål bland South Park-entusiaster.

Foto: Adidas

South Park är inte de enda som föräras med ett par door i vår, Adidas lanserade nyligen även ett gäng Stan Smiths med karaktärer från Disneys katalog. Dessa inkluderar grodan Kermit, Mike Wasowski från Monsters Inc. samt dinosaurien Rex från Toy Story och riktas förmodligen till en annan publik än tidigare nämnda frotéskor.

Dessa Disneysneakers finns att köpa redan nu på Adidas webbshop.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.