Hoppa till innehåll

Har Adidas just släppt årets snabbaste sandaler?

Adidas Ultraboost Slides
Markus Aamisepp

Adidas ultraboost möter bekväm sandal.

Sandaler av den så kallade ”slide”-varianten har sitt ursprung i det gamla romarriket och har burits av människor, inte minst av semesterfirare de senaste decenniernas, i tusentals år. Den mest populära varianten är utan tvekan den närmare ikoniska Adidas-sliden som med sina tre streck ingivit respekt hos människor sedan dess födelse 1963.

Att de klassiska sandalerna fortfarande duggar tätt på sandstränder världen över visar på att slidsen som fenomen överlevt i millennier av modemotstånd. Vilket också innebär att så kallade ”adilettes” inte kommer att försvinna inom någon som helst snart framtid.

Inte minst påvisas detta genom att Adidas nu släpper en ny modell av sandalerna där de svetsat fast sin patenterade BOOST-sula. Låter beteckningen bekant från sportbutiksbesök för att köpa nya löparskor är det inte konstigt. Skomärket brukar nämligen använda BOOST i sina springskor i och med att materialet har bra stötdämpning och studsar direkt tillbaka till sin ursprungliga form efter det kommit i kontakt med marken.

Den nya hybrid-sandalen är den första av sitt slag, kommer i en elegant blandning av svart och vitt och påminner om de mer subtila ultraboost-modellerna. Sandalen har även en läderrem med tre upphöjda men subtila streck som bekräftar vilket märke skon faktiskt tillhör.

Vill du alltså vara snabbast men även bekvämast på stranden i sommar kan det vara på sin plats att investera i dessa nya högteknologiska slides.

Du kan köpa Adilette Boost Slides på Adidas hemsida för 599 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.