Sommarens 5 snyggaste sandaler – från Adidas till Birkenstock

Sommaren är snart här, och med det gör sandalen sitt intåg på skomarknaden. Den omdiskuterade skovarianten har de senaste åren tagit steget från fritidsstugan till de fina salongerna.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-05-04 10:59  |  Lästid: 2 minuter

Adidas lanserade nyligen en sandalversion av en av sina mest hajpade modeller, man har helt enkelt tagit sin populära Y-3 Quasa och gjort om till sandal. Med sin Tubular-sula och futuristiska design liknar den snarare ett minimalistiskt rymdskepp än de träskor man snarast tänker på vad gäller herrsandaler. Herrsandalen är ett omdiskuterat plagg som väcker starka känslor hos båda sidor, men som avslappnad sommarsko är den ofta svårslagen vad gäller komfort och ventilation.

Y-3-QASA-SANDAL-3

Café har samlat ihop ytterligare fem modeller att dra på sig när sneakers och brogues snart blir för varmt i sommarsolen.

birken

Klassikernas klassiker från Birkenstock. Den otippade skärningspunkten mellan dagisfröken och Trädgården-hipster är kanske inte för alla men som bekväm och hajpad sandal är den svår att bortse ifrån.
OLbirken
I samma anda som Birkenstock kommer Our Legacys variant med överdel i mocka och zip.
cos
Den mest eleganta sandalen i sommar hittar du hos COS, en lädervariant som fungerar lika bra på ett blankpolerat marmorgolv tillsammans med en kostym som på stranden.

apc
Den mäktigaste sandalen i sommar heter Vlad och kommer från franska modemästarna A.P.C. Den här sandalen är för dig som tycker att sommaren är alldeles för lång, och att svart alltid är det nya svarta.

Sugen på fler tofflor? Gustav Broströms 6 favoriter

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-04 14:35