Hoppa till innehåll

”Agitators senaste whisky har en sån karaktär att min egen försvinner helt”

Agitator Sauternes Whisky och Emil Åreng

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng väljer sina favoriter från dryckesvärlden just nu.

Sprit – Agitator Evidens Sauternes

888 kronor. Nr 41310.

Om man börjar gråta av att testa sprit så måste man nog inse att man har problem. Men nu är det som det är, och precis som Nordman sjöng ”Ödet var min väg, den tog mig överallt, tillbaka till mitt liv” så har jag valt mitt liv. Agitators senaste tillskott Evidens Sauternes bygger på deras rökigare whiskybas som fått ligga och gotta sig på Sauternes-fat, vilket gör att den får en sån satans karaktär att min egen helt försvinner.

Krog – Kusinen (Linköping) 

Foto: David Einar

Efter att ha fått se hur de jobbar på nära håll så inser man att en krog som Kusinen i Linköping borde finnas i varje stad med lite självaktning. Det är som om Pia och Jonas Dahlbom adopterat hela Asien och tryckt in det i käften på dig. Att servicen har samma attityd och hetta gör inte saken sämre. Jag önskar alla hade en asiatisk kusin, livet skulle vara lite roligare då.

Bar – Brännerian (Stockholm)

Foto: Julia Dansarie

Stockholms Bränneri har blivit en självklarhet för alla i Sverige med smak för det goda i livet. Vill man uppleva ginmakarna på nära håll så ska man röra sig till Brännerian som smart nog ligger exakt där bränneriet huserar. Välgjorda cocktails, fenomenala snacks och en lokal som skulle få vilken träslöjdslärare att gå i spinn. Ett smart grepp från gänget bakom ett av Sveriges bästa destillerier.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.