”Arboga har inte bara 10,2 – de producerar också whisky i världsklass”

Emil Åreng, Arboga 10,2 och Agitator Whisky

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng tipsar om sina främsta dryckesmåsten just nu.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2022-10-26 09:40  |  Lästid: 2 minuter

Destilleriet: Agitator

Arboga, känt för -kvinnan och 10,2 %, har nu ett destilleri som gör whisky i världsklass. De går från klarhet till klarhet, och deras senaste tillskott Agitator Blended är den bästa blended jag druckit någonsin från Sverige och är nog uppe och nosar på de absolut bästa i hela världen. Är du lite mer amerikansk i stilen så har de också gjort Blind Seal Straight Rye Whiskey som till och med amerikanerna själva skulle tro kommer från hjärtat av USA. Det är helt enkelt ett destilleri du måste ha koll på framöver om du ska lyckas imponera på någon gubbe i tweedkavaj och monokel.

Glaset: Bobo glas

Glas från Bobo är så himla delikata att hälften vore nog. Prislappen tror man ska vara helt vansinnigt skyhög men även där går man bet, det är fullt överkomligt om man nu måste stajla hemma med riktigt feta glas. Skit i att köpa dyrare glas som inte alls känns lika exklusiva som Bobo. Går att köpa på Bobo.store.

Restaurangen: Crespis krogkvarter

Tweed, Djuret, The Burgundy, La Ragazza & Flickan. Stureplansgruppens dröm måste ju vara att få ta över alla Leijontornets krogar i kvarteren i Gamla stan så man slipper öpp­na nya restauranger hela tiden över hela Stockholm. Jag tror att det är smått omöjligt att göra det, men vad vet man. Har du inte varit och besökt några av dessa så är det hög tid att göra det. Särskilt nu när kylan har kommit – det är absolut bäst då, tycker jag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-26 09:40