Hoppa till innehåll

Aira-duon öppnar sommarkrog på Djurgården

Pi Le och Tommy Myllymäki och mat från från Skippers Inn på Djurgården.

Aira får ett somrigt pop-up-syskon.

Michelinstjärnor rullar in som de ska, det går bra nu. I veckan kunde Tommy Myllymäki glädjas åt att hans ambitiösa fine dining-restaurang Aira förärades med en andra stjärna av Guide Michelin. För att parafrasera Petter med en Aira-flair så känns det som att det verkligen går bra nu för Aira. Inte nog med den prestigefulla andra stjärnan, Tommy Myllymäki och Airas chefskock tillika delägare Pi Le har storslagna planer för sommaren.

Stjärnkrögarna Pi Le och Tommy Myllymäki öppnar sommarrestaurang på terrassen utanför Aira.

i slutet av juni öppnar de båda stjärnkrögarna en helt ny pop-up restaurang på terrassen utanför Aira på Djurgården i Stockholm. Den nya sommarrestaurangen heter Skippers Inn, där menyn erbjuder Tommy och Pis egna sommarfavoriter i lummig sommarmiljö.

”Skippers Inn är en möjlighet för oss att servera maten vi själva älskar och associerar med en fin sommar. Det blir friterad kyckling, skaldjur och massvis med andra härliga rätter! Båtplatser finns för gäster som kommer sjövägen. Skippers Inn är det perfekta stället att inleda de långa sommarkvällarna”, säger Tommy Myllymäki.

Skippers Inn må ligga precis intill sitt Michelinsyskon Aira, men de ska inte blandas ihop.

”Vi älskar och är otroligt stolta över allt vi åstadkommer på Aira – men nu såhär under sommaren
känns det jättekul att kunna sänka garden och anamma en lite ledigare stil. På Skippers Inn kan
gäster njuta av riktigt god sommarmat, eller bara slinka förbi för ett glas och lite tilltugg”, säger Pi Le.

Terrassen har plats för 40 sittande gäster via bordsbokning och ett begränsat antal bord för drop-ins. Bryggan som vetter in mot marinan längs långsidan av huset har plats för 100 gäster, för dig som bara vill avnjuta något trevligt i glaset, lite tilltugg och härligt sommarhäng. Sommaren på Skippers Inn tonsätts dessutom av kurerade spellistor från en ny musikprofil varje vecka.

Skippers Inn öppnar den 28 juni och har öppet fram till den 12 augusti, onsdag–lördag mellan 17–23. Här hittar du menyn.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.