Ajax Bob Marley-inspirerade tredjeställ är årets snyggaste fotbollströja

Bob Marley Fotbollströja Ajax

Ajax nya fotbollströja väcker höstens starkaste habegär.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-08-20 12:47  |  Lästid: 2 minuter

Fantasy-laget är spikat, Premier League har rullat igång och Malmö FF är enbart en stabil insats ifrån Champions League. Den internationella fotbollssäsongen 21/22 är igång på riktigt och det känns såklart toppen.

En av de viktigaste frågorna inför alla fotbollssäsonger någonsin är avtäckningen av årets matchtröjor – en fråga som ständigt orsakar högt tonläge och debatt i supporterled. Bland årets snyggaste matchtröjor sticker som vanligt de italienska klubborna ut. Några Café-favoriter är Venezias hemma- och bortaställ signerad Kappa, Inters Nike-hemmaställ och Milans Puma-bortaställ.

Fyra fräscha fotbollströjor säsongen 21/22.

Italienarna kan det där med (fotbolls)mode, men frågan är om inte den klassiska Amsterdam-klubben Ajax står för säsongens snyggaste fotbollströja?

När fotbollsklubben idag släppte sitt tredjeställ tillsammans med Adidas kraschade den anrika holländska klubbens sajt till följd av den höga efterfrågan. Inte så konstigt kanske, med tanke på tredjeställets vackra uppenbarelse. Tröjan, som är ett samarbete med Bob Marley-familjen, domineras av svart och har rastafarikulturens klassiska färger i rött, gult och grönt som snygg detalj på ärmarna och axlarna.

Tröjan är en sorts hyllning till supportarna – och Bob Marley – som har för vana att sjunga Marleys ikoniska låt Three Little Birds under matcherna på Johan Cruijff Arena. Låten anammades av Ajax-supportrarna 2008, efter att en DJ spelade några slumpmässiga låtar när fansen var kvar på läktaren efter en match, och har sedan dess varit en inofficiell klubbhymn bland supportarna. De tre små fåglarna syns också som en snygg. subtil, detalj tryckt i nacken på fotbollströjan.

Den tjusiga tröjan ackompanjeras av en hel tracksuit och sneakers med Ajax-loggan tryckt på plösen. Vill du lägga vantarna på årets snyggaste fotbollströja, vilket du med stor sannolikhet oavsett Ajax-sympatier vill, så gör du bäst i att kontinuerligt uppdatera Ajax hemsida eller Adidas svenska dito.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-20 12:52