Hoppa till innehåll

IFK Norrköping släpper matchtröja med Eldkvarn

IFK Norrköpings matchtröja.

Tillsammans med Adidas släpper IFK Norrköping ett tredjeställ där Eldkvarn, stadens stora band, är med på ett hörn.

Att göra något annorlunda och fräckt med sitt tredjeställ har blivit ett relativt vanligt fenomen inom dagens elitfotboll. För ett par år sen gjorde Ajax ett tröjsamarbete inspirerat av Bob Marley. Reggaelegendarens låt Three Little Birds spelas nämligen som klubbens matchhymn.

Nu vill klassiska allsvenska laget IFK Norrköping inte vara sämre. Man inspireras kraftigt av Ajax Marley-tröjkoncept genom att samarbeta med stadens stora band, Eldkvarn. Tillsammans med Adidas och i viss mån Plura Jonsson och de andra i Eldkvarn har man tagit fram en matchtröja – ett tredjeställ – som enligt IFK Norrköping själva ”är en kärleksfull hyllning till vår stad och dess ikoniska spårvagnar”.

Totte Nyman och My Cato i IFK Norrköpings nya tredjeställ. Foto: IFK Norrköping

Tröjan går i en färgskala inspirerad av stadens ikoniska spårvagnar med en Norrköpingsgul bas, gröna ärmar och Adidas-ränderna i vitt. I nacken finns trycket ”genom ljuva livet” som är lånat från Eldkvarns klassiska låthyllning till Norrköping, 3:ans spårvagn genom ljuva livet. I samband med tröjlanseringen släpps också en kampanjfilm där både Plura och Carla från Eldkvarn medverkar.

I videon framför Plura och Carla Jonsson och en akustisk version av låten när tröjorna visas upp för första gången.

Den nya matchtröjan säljs i både dam-, herr- och juniorstorlekar. Tröjan finns att köpa på IFK Norrköpings hemsida, och den finns att köpa på plats i butiken i Linden Köpcentrum på torsdag 11 maj. Tröjan får sin premiär i matchen mot Linköpings FC i OBOS Damallsvenskan den 14:e maj.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.