Hoppa till innehåll

Äktenskap. I sammanfattning.

Ja. Jag kan möjligen vara lite disträ ibland. Tankspridd kanske, rentav. Och ja, jag får en del dåliga idéer då och då som jag inte helt och hållet värderar konsekvenserna av. Och ja, jag har tagit några dåliga beslut längs vägen. Men det har vi alla. Alla människor. Visst, det är möjligt att jag rent … Continued

Ja. Jag kan möjligen vara lite disträ ibland. Tankspridd kanske, rentav. Och ja, jag får en del dåliga idéer då och då som jag inte helt och hållet värderar konsekvenserna av. Och ja, jag har tagit några dåliga beslut längs vägen. Men det har vi alla. Alla människor. Visst, det är möjligt att jag rent procentuellt och proportionerligt har tagit lite fler dåliga beslut än genomsnittet, men ändå.

Jag drömmer om enkla saker, nuförtiden. Jag är i den åldern nu då jag har lärt mig att hoppas på blott enkla ting.

Och jag kan berätta att en enkel sak som jag till exempel drömmer om är att jag EN gång ska stå i köket och fråga min fru om hon vet var en sak jag behöver ligger, utan att hon genast frågar: ”Vad ska du ha den till?”.

Och jag ska bara säga det här först: Jag kan acceptera det vid vissa tillfällen. Jag är inte omöjlig alls. Jag gjorde karamellpopcorn men förstod inte att man skulle hälsa på smeten efter att man hade poppat popcornen, så jag hällde smeten direkt i popcornmaskinen. Det var ett ”visst tillfälle”. Och jag har friterat en del. Kyckling. Biff. Chili cheese-bollar med bearnaisesås inuti (det funkade inte helt perfekt konsistensmässigt). Fläskfilé och Snickersglass (men bara en gång samtidigt). Och vid ett eller möjligen två tillfällen friterade jag karamellpopcorn. Det var också gångbara exempel på ”vissa tillfällen”, det går jag med på. Och jag kan till exempel ha rimlig förståelse för att min idé att kombinera tomtebloss och heliumballonger inte blev riktigt så rolig för barnen som man skulle kunna tro. Jag respekterar att om jag kommer in i köket sent på natten och verkar berusad och frågar efter tomtebloss och heliumballonger och/eller till exempel någon typ av svärd så är det kanske eventuellt relevant att fråga vad jag ska ha det till.

Visst.

Men nu frågade jag efter en OSTHYVEL.

Jag ska SKÄRA OST med den.

Så jag drömmer om enkla ting, nuförtiden. En dag ska hon bara svara ”i översta lådan, älskling”.

Nu står hon här bredvid och muttrar ”jag drömmer om att du en dag bara ska öppna en låda och titta innan du fråga…”, men var och en får leva med sina egna brustna illusioner.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.