Hoppa till innehåll

Här är Cafés nya podcast – Alex Schulman första gästen

Redaktionen

Café lanserar podcast – en storsatsning med kända gäster och obekväma svar.

14 september 2016 lanserar Café Fördomspodden. Idén kommer från Cafés nöjesredaktör Emil Persson som tröttnat på alla vanliga intervjupoddar:

– Nu bryter jag mot allt vad journalisthögskolorna lär ut om intervjuteknik, struntar i öppna frågor och går direkt på fördomarna. I Fördomspodden får jag helt enkelt testa mina förutfattade meningar om en känd person på personen ifråga.

Första gästen i denna nya typ av intervjupodd är Alex Schulman. Efter Alex Schulman följer popstjärnan Veronica Maggio, skådespelaren Thorsten Flinck, kulturministern Alice Bah Kuhnke och sportjournalisten Erik Niva.

– Hatten av till våra modiga gäster som vågade sig in i vår poddstudio för att höra en del obekväma sanningar, säger Cafés chefredaktör Jonas Terning. Att vi dessutom lyckas få dessa personer, som är med i väldigt många sammanhang, att ge oss nya insikter och svar visar att vi har något riktigt bra på gång. Fördomspodden är rapp, smart och gjord med glimten i ögat. Precis det Café står för.

Fördomspodden kommer publicera ett nytt avsnitt varje vecka, hela 2016. Arbetet med att boka in gäster för att testa nya fördomar är redan igång.

– Det här är otroligt kul, säger Emil Persson. Men visst, ibland blir det lite obekväm stämning i studion. Veronica Maggio ifrågasatte om jag ens fick ställa den typen av frågor som jag gör, och Alex Schulman kallade mig obehaglig. Men det tar jag som ett bra betyg.

Fördomspodden produceras av redaktionen på Café, med hjälp av Robin Israelson, en av Sveriges mest erfarna podcastproducenter.

Lyssna på första avsnittet här – länk till Acast

Sök på Fördomspodden i din podcastspelare!

fordomspodden-fb-foto-johan-hedberg

Fördomspodden

Premiär 14 september, sedan följer ett avsnitt varje onsdag, hela 2016.

Finns bland annat på Acast och Itunes.

Gäster i avsnitt 1-5: Alex Schulman (14/9), Veronica Maggio (21/9), Thorsten Flinck (28/9), Alice Bah Kuhnke (5/10), Erik Niva (12/10).

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.