Hoppa till innehåll

Alexander Gustafsson lanserar snus tillsammans med Swedish Match

Olle Arnell

Alexander Gustafsson har länge varit stammis i Swedish Match egna butik i Stockholm. Nu har han varit med och tagit fram en egen snussort.

Swedish Match och Alexander Gustafsson lanserar en serie med tre nya snusprodukter under varumärkena General och Göteborgs Rapé One. De tre olika dosorna är General portion, General white och Göteborgs Rapé.

– Vi vill höja kvalitet och smak för prismedvetna snusare, och det tror jag att vi kommer att uppnå med General och Göteborgs Rapé One, säger Patrik Hildingsson, kommunikationschef på Swedish Match i ett pressmeddelande.

Smaken från de två snussorterna känns igen, men själva prillorna är både större, starkare och med mer smak.

– För mig var det viktigt med en stark, smakrik och stor prilla som levererar i både styrka och tobakssmak, säger Alexander Gustafsson, co-creator till General och Göteborgs Rapé One i ett pressmeddelande.

Alexander Gustafsson har varit med under hela framställningsprocessen av det nya snuset som finns att köpa från och med i dag.

– Det här har varit ett projekt som legat mig varmt om hjärtat. Jag har under flera år varit stamkund i Swedish Match butik på Kungsgatan, där lärde jag känna deras snusexperter och började bolla idéer om vad jag tyckte saknades, och på den vägen var det, fortsätter Alex.

Sammanlagt har 14 olika tobakssorter använts för One-produkterna, och även ett nytt prillpapper har använts.

– Det här är en speciell lansering för oss. Vi har samarbetat med externa aktörer tidigare, men självklart har Alexander varit lite annorlunda då han är känd från sportvärlden samtidigt som han faktiskt är en vanlig snusare med ett stort engagemang för snus och produktutveckling. Vi valde efter diskussioner med Alexander att ta in hans input i arbetet och han har haft ett ord med i alltifrån prillstorlek till designen på dosan, och vi tycker arbetet har gått väldigt bra, säger Patrik Hildingsson, kommunikationschef på Swedish Match i ett pressmeddelande.

Snuset finns att köpa i Swedish Match fyra egna butiker, på deras hemsida samt hos 7-Eleven och Pressbyrån. Under vecka 37 släpps produkterna brett i detaljhandeln.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.