Hoppa till innehåll

Swedish Match lanserar limiterat årgångssnus

Jonas Strandberg

Ett mycket exklusivt årgångssnus släpps nu i ett par hundra exemplar. Enda haken är att du förstås kommer få betala lite mer än för din vanliga dosa.

Snuset som man döpt till General Kardus har växt fram i ett samarbete mellan Swedish Match och Göteborgsbaserade vineriet Wine Mechanics. I ett pressmeddelande beskriver man att årgångssnuset med mörk tobakskaraktär har inslag av rosmarin, cederträ, timjan och rökig lakrits, vilket kompletteras med den kraftiga Syrah-druvan.

Det limiterade premiumsnuset som kommer i en exklusiv glasförpackning är begränsat till ynka 800 dosor och finns nu i utvalda butiker. 

”Vi är otroligt stolta över att presentera årets General Kardus tillsammans med Wine Mechanics. Detta hantverksmässiga premiumsnus reflekterar vår ambition att ständigt omdefiniera snusets potential och smakdimensioner. Med denna unika smakkombination är vi övertygade om att många snusälskare kommer att finna en ny favorit,” säger Johanna Nathhorst, Brand Manager för General på Swedish Match.

Tobaken skärs i strimlor om 0,72 mm enligt single cut-metoden, vilket ger en distinkt smak och textur som skiljer sig markant från malt lössnus.

Priset? Blygsamma 999 kronor per dosa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.