Hoppa till innehåll

Så klär du dig bäst i vår och sommar – Uniqlos Alexander Wang tipsar

Alexander Wang och Uniqlo-modell.
Marlon Appelgren

Ett av världens hetaste modenamn, Uniqlo-designern Alexander Wang om svenskt mode och den perfekta basgarderoben.

Den efterlängtade vårsäsongen är här – vilket öppnar för modemässiga frågor som hur man ska klä sig. Uniqlos-designern Alexander Wang, som just nu är aktuell med Uniqlos nya basplaggkollektionen Airism, är på det klara med hur han tycker att man bör klä dig i vår och sommar.

– Håll det simpelt. Den svarta Airism-skjortan är perfekt för varma sommardagar när du både ser bra ut och mår bra.

Skjorta från klädmärket Uniqlo.

I veckan lanserade japanska klädjätten Uniqlo sitt andra samarbete med New York-baserade modeskaparen Wang. Kollektionen finns i butik från torsdag 11 april och bygger på märkets ”Lifewear-filosofi”, som syftar till att förbättra människors liv. Denna gång genom att föra samman funktionaliteten i Uniqlos innovativa Airism-material med Alexander Wangs tidlösa styling.

Vad är viktigt att tänka på när man köper basplagg?

– Att investera i kvalitet och teknik. Det är tyg som kommer att vara mot din hud så det är viktigt att känna sig bekväm.

Vad är den perfekta basgarderoben enligt dig?

– Mångsidiga och tidlösa lagringsdelar som du kan bära i en oändlig mängd av olika kombinationer.

Vad tycker du om svenskt mode?

– Det är enkelt och funktionellt.

Alexander Wang.

Alexander Wangs nya Airism-kollektionen består av nya, sömlösa plagg som är utformade för både inom- och utomhusbruk. Det bomullsblandade tyget ger stöd men sitter inte åt för hårt, och är ett material gjort för att säkerställa att bland annat underkläder och shorts behåller komforten under fysisk aktivitet.

– Innovation har alltid varit i framkant för vår design och vår kreativa process, och funktionalitet spelar en stor roll i det sätt våra kunder klär sig. Genom inverkan av innovation, teknik och funktionalitet, föddes den den här speciella Airism-kollektionen, säger Alexander Wang i ett pressmeddelande.

T-shirts från Uniqlos Airism-kollektion.

Kalsonger från från Uniqlos Airism-kollektion.

Airism-kollektionen för män inkluderar bland annat t-shirts och kalsonger i ett nytt material som kombinerar bomull i premiumkvalitet med märkets nya konstruktion. Målet har varit att göra tyget så smidigt och bekvämt som möjligt, men samtidigt tillräckligt tjockt för att plaggen ska fungera i olika situationer. Även underkläderna är tillverkade i samma tyg för att höja komforten under varma sommardagar.

Kollektionen släpps i Uniqlos butiker och finns att köpa på Uniqlos hemsida från 11 april.

Alexander Wang på modevisning.

Artikeln publicerades först på King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.