Hoppa till innehåll

Se Adidas nya kollektion som tillverkas utan färgämnen – bra för miljön

Lisa Arnell

Uppdaterade Z.N.E.-kollektionen från adidas är tillverkad utan färgämnen och med mindre vatten – plagg bra för både atleten och miljön.

I höstas släppte Adidas sin Z.N.E.-kollektion, en del av den nya kategorin athletics, som består av kläder som ska användas till och från träningen, eller bara till vardags för de som har en sportig stil. Ljudisolerande material i huvan stängde ute ljud och skulle hjälpa atleten att fokusera.

https://instagram.com/p/BTD7F3nFK30/

Nu kommer ett gäng nya plagg i samma serie – men tillverkade lite mer hållbart. Plaggen i Z.N.E Zero Dye-serien tillverkas utan färgämnen, allt material är i sin naturliga färg från början, en tillverkningsmetod som sparar både resurser och vatten.

Höstens kampanj fokuserade på att atleten skulle kunna fokusera bättre på sig själv. Med det nya släppet vill man även göra användaren ”mer medveten, inte bara kring prestationen men också miljön omkring.”

Zero Dye-kollektionen finns för både herr och dam och består av en kortärmad hoodie (799 kr), en långärmad hoodie (899 kr) och ett par shorts (499 kr). Finns i butik från den 19 april.

Shorts 499 kr.

Kortärmad hoodie, 799 kr.

Långärmad hoodie, 899 kr.

Köp här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.