Hoppa till innehåll

Allt du vill veta om sheetmasks!

 * * * Under 2016 hördes ett BOOM. Det var den koreanska skönhetstrenden med fiberduk i ansiktet som tog sig till Europa. Fram till bara månader sedan var butikskedjan Sephora en av de få återförsäljarna av sheetmasks i Svea men nu poppar det upp som svampar till höger och vänster. Amerikanska superkändisar som Ronaldo, Justin Bieber … Continued

sheetmask12

 * * *

Under 2016 hördes ett BOOM. Det var den koreanska skönhetstrenden med fiberduk i ansiktet som tog sig till Europa. Fram till bara månader sedan var butikskedjan Sephora en av de få återförsäljarna av sheetmasks i Svea men nu poppar det upp som svampar till höger och vänster. Amerikanska superkändisar som Ronaldo, Justin Bieber och Chris Pratt är bara några av killarna som omfamnat dessa fuktiga dukar.

Med risk för att se ut som HG Wells osynlige man eller Hannibal Lecter 2.0 är sheetmasken en gudasänd produkt som kan rädda det mest utsatta ansiktet.

Men vad är det då?

Det är en gelémask eller fiberduk dränkt i serum. Tänk en intensiv fuktkräm eller en lyxig spa-behandling hemma!

Vad är det bra för?

Beroende på vad du har för hudtyp och för svårigheter/problem så finns det en mask för dig! Finnar, oljig hy, torr hy, ålderstecken eller after shave? Den som söker skall finna. Jag tycker att det är nice att köra en sheetmask efter rakning och framförallt om du ska gå på fest.

Hur gör jag då?

Som alltid! Rengör, skrubbar och vecklar ut. För maximal effekt bör du ta det efter en dusch eller ännu bättre efter en bastu när porerna är öppna och mottagliga. Öppna paketet, ta ut masken, veckla ut och lägg på ansiktet. Chilla i 20 – 30 min och låt det sjunka in. Efter att masken suttit i 15-20-30 min är du färdig. Ska du gå och lägga dig? Ta inte bort det överblivna kladdet utan låt det verka över natten. Men ska du sminka dig och gå på krogen? Badda ansiktet med fuktig handduk eller skölj försiktigt.

Var köper jag dessa?

Bangerhead, SkinId och Eleven är tre svenska hemsidor som levererar all typ av K-beauty. Även stora internationella hudvårdsmärken som Dior, Clinique och Armani har vassa produkter. För nybörjaren lämpar sig koreanernas egna favoriter från märken som Benton, Mizon och Tony Moly. Dessa köps absolut lättast på Ebay! Välj en säljare med 99-100% rating och klicka hem dessa fuktiga dukar. Men för den som är riktigt hardcore finns Sheet Happens, en  sprillans ny svensk prenumerationstjänst där du överlämnar det stundom tröga Ebay-shoppandet med ospårbara paket och långa väntetider. För 299 kr i månaden får du utvalda masker från välrenommerade märken.

gustavsgrooming.sheetmask - 1

Återfuktande och lugnande Nature Republic Avocado mask samt Volcanic Mask mot förstorade porer och oljig hy från Jeju Natural.

gustavsgrooming.sheetmask - 2

Livmoder och en molekyl som motverkar trötthet(?!), bättre uppiggande ansiktsmask får man leta efter. Från Berrisom.

gustavsgrooming.sheetmask - 3

På Sephora kan du köpa denna Bamboo Shot Mask, från Erborian –  perfekt mot den grövsta bakfyllan. Bambun hjälper till att fräscha upp och återfukta.

gustavsgrooming.sheetmask - 4

Hos Filorga älskar man cellförnyelse och techno schmeckno saker. Denna mask är 110% fukt då man kombinerat sin bästa hudkräm med hyaluronsyra. Blött värre!

Tony Moly Aloe Mask och Too Cool For School Egg Cream Mask. Ytterligare två uppfriskande masker som återfuktar vintertrött hy. Ägg har även en uppstramande effekt och kan ge en Askunge-effekt till special occasions. Härligt va?

gustavsgrooming.sheetmask - 5

Dior Prestige och Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask.

Några av mina favoriter:

Fr. vänster: Benton Snail Bee, sinnessjukt bra och genuint återfuktande. Elizavecca Water Lock Hydro-gel, tvådelad gelmask som smälter in i huden. Bäst i mitt badrumsskåp är Papa Recipe Honey Mask som fullkomligen dryper av serum, tips tips, tips!

gustavsgrooming.sheetmask - 6

En tvådelad historia jag gillar är Dr.Jarts Moist Lover Rubber Mask. Denna gelémask lever upp till namnet, du blir orimligt återfuktad. Den enda problemet är om man har skägg, då fastnar inte den nedre delen på ansiktet.

gustavsgrooming.sheetmask - 7

Dr.Jarts Book of Mask. Genom historien har vi stött på mängder av ikoniska böcker, Dantes Inferno, Bibeln, Den hemliga historien och nu Book of Masks. Här kan du bläddra dig igenom hela Dr. Jarts utbud av masker och för 400 kr är du kittad en bra tid framöver. Bara öppna, hitta det du behöver och kör.

gustavsgrooming.sheetmask - 8

Har man problem med skägg  eller stubb i relation till sina masker kan man googla silicone cover mask. Dessa sätts över masken och håller den på plats, perfekt vid flug eller tågresor eller när du gör dig i iordning hemma. Kostar en spottstyver. gustavsgrooming.sheetmask - 9

 * * *

Processed with VSCO with hb1 preset

Kabuki Sheetmask.

IMG_3947

Mediheal V-line mask.

Processed with VSCO with hb1 preset

Den perfekta kuren mot bakfylla.

Processed with VSCO with hb1 preset

Påssjuka?

Processed with VSCO with hb1 preset

Sheetmask + silikonmask.

Processed with VSCO with hb1 preset

 * * *

Läs mer:

Världens bästa ansiktsmasker

De 5 vanligaste felen du gör när du ska raka dig

Boosta ansiktet med koreansk hudvård

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.