Netflix satsar på ny svensk originalserie – det här vet vi om serien som förväntas komma senare i år

Kärlek & Anarki på Netflix

Luktar det en ny svensk Netflix-succé?

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-02-13 13:51  |  Lästid: 2 minuter

I kölvattnet av dundersuccén Störst av allt, baserad på Malin Persson Giolitos hyllade thrillerroman med samma titel, fortsätter Netflix nu på spåret skandinaviska tv-produktioner. Återigen står Felix Herngrens produktionsbolag FLX för produktionen men den här gången handlar det inte om något sedvanligt Nordic Noir-drama. Istället har man satsat slantarna på ett mer oprövat kort i sammanhanget.

Kärlek & Anarki är titeln på denna nya svenska dramakomedi i serieformat, regisserad av Lisa Langseth som gjort sig ett namn tack vare filmer som Euphoria och Pure (även om hon nog är mest känd för att hon en gång upptäckte den blivande Oscars-vinnaren Alicia Vikander). Och även denna gång bjuds tittarna på en diger lista av kända ansikten. Huvudrollen spelas av Ida Engvoll, som setts i många olika sammanhang på senare tid och som för många är känd för sin medverkan i En man som heter Ove.

Felix Sandman och Hanna Ardéhn gjorde båda bejublade insatser i Netflix förra svensk-satsning – Störst av allt. Foto: Getty

Sofie, som Engvolls karaktär heter, är en karriärsdriven konsult och tvåbarnsmamma som en dag får uppgiften att genomföra en modernisering av ett mycket anrikt bokförlag. Detta ska visa sig vända hennes liv upp och ner när hon introduceras till den yngre IT-teknikern Max (spelas av debutanten Björn Mosten). Flörtig stämning uppstår mellan dem och eskalerar i en lek, där de i hemlighet pushar varandra till att utföra olika uppdrag som på alla sätt står i kontrast med de sociala normer som styr vårt samhälle. Föga förvånande ballar leken ur vilket resulterar i en rad oanade konsekvenser.

Kan Kärlek & Anarki bli en succé av samma dignitet som Störst av allt? Foto: Ulrika Malm/Netflix

Hur var det med den namnkunniga rollistan? Jo, i serien figurerar bland andra Reine Brynolfsson (Änglagård), folkkäre Björn Kjellman (Eva & Adam), den just nu CMore-aktuelle Johannes Bah Kuhnke (Tunn is) samt det nya stjärnskottet Gizem Erdogan (huvudrollsinnehavare i SVT:s serie Kalifat).

Premiärdatumet för Kärlek & Anarki är ännu inte spikat men glasklart är i alla fall att det blir någon gång under 2020 och att det blir åtta avsnitt. Som redan nämnt ansvarar Netflix för streamingen av denna serie.

En spännande premiär att vänta tror vi på Café.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-13 13:51