Hoppa till innehåll

Squid Game säsong 2 – här är allt vi vet

Squid Game Netflix

När släpps nya säsongen av Squid Game? Vad kommer den handla om? Vilka karaktärer återvänder? Café går igenom allt vi vet om årets mest efterlängtade uppföljare.

Den sydkoreanska thrillerserien Squid Game blev en megasuccé världen över när den landade på Netflix 2021. Berättelsen om ett antal människor som tävlar i mordiska versioner av barnlekar för att vinna en stor summa pengar blev minst sagt ett globalt fenomen. Streamingrekord slogs och vi minns alla hur Squid Game-dräkterna var det årets dominerande Halloweentrend.

Trots att skaparna inte hade planerat för mer än en säsong gjorde framgången en uppföljare oundviklig. Nu när den lyckligtvis kommer är förväntningarna väldigt höga. Frågan är bara vad vi egentligen vet om säsong 2?

Återvändande personer

Seong Gi-hun som tog hem segern i slutet av säsong ett är minst sagt en annan människa efter de sjuka tävlingarna. Han har vunnit Squid Game, men till vilket pris? Den nya säsongen tar vid där den förra slutade. Vi kommer följa Gi-hun för att se vad han väljer att göra med sitt nya liv och vad livet som deltagare haft för konsekvenser för honom.

Vem regisserar?

Skaparen av Squid Game, Hwang Dong-hyuk, har tidigare tagit hem en välförtjänt Emmy för sitt arbete och återvänder som regissör även till säsong 2. Serien tycks med andra ord vara i goda händer.

Finns det bilder?

Javisst, Netflix släppte den 1 februari ett gäng bilder från säsongen, som visuellt ser ut att påminna om det Squid Game vi känner och älskar. Hotfull, dystopisk stämning råder.

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Foto: Netflix

Rörligt material då? Visa trailern!

Produktionen är så här långt relativt hemlighetsfull med innehållet, men det finns faktiskt en teaser som visar ett klipp från den nya säsongen. Ta en titt från 2.45!

Premiärdatum

Den nya säsongen bekräftades i juni 2022 efter seriens globala succé. Mer specifik info än att säsongen släpps under 2024 har Netflix ännu inte släppt ifrån sig, men någon gång under året kan vi alltså se fram emot fler sadistiska versioner av klassiska barnlekar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.