Lady Dahmer efter Borgs snoppskandal: “Köp inte hans ursäkt”

"Anders Borgs ursäkt är inte värd ett jävla skit. Det är bara ett försök att sopa upp resterna av sitt totala haveri för att rädda sitt anseende," skriver Lady Dahmer.

Sofia Börjesson | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-08-04 14:50  |  Lästid: 2 minuter

Anders Borg var på skärgårdsfest i helgen. Något som nu hela Sveriges befolkning är smärtsamt medveten om. Under festen ska han ha visat snoppen, kallat kvinnor för “hora” och “slampa”, sexuellt trakasserat flera personer samt hotat värden.

På torsdagen hade nyheten nått Aftonbladet och senare under dagen kom Anders Borgs offentliga ursäkt på Facebook.

Kommentarer och likes trillade in i raskt tempo, och många visade sitt stöd för den före detta finansministern: "Vi har alla varit där", "Been there, done that", "All heder till dig, så gör en gentleman", "Även solen har fläckar", "Visar bara att du är mänsklig" och "Modigt av dig, Anders".

Andra tog det ännu längre och tyckte att Anders Borg hade gjort rätt på festen, eftersom de som utsatts för trakasserierna berättade om det för Aftonbladet:

"Ditt sällskap förtjänade säkerligen en kuk i facet! Gnidna press-tjallare".

Men det finns också de som inte alls känner för att höja Anders Borg till skyarna efter förra helgens händelser. En av dem är Lady Dahmer som genast gjorde ett inlägg på sin blogg:

"Anders Borgs ursäkt är inte värd ett jävla skit. Det är bara ett försök att sopa upp resterna av sitt totala haveri för att rädda sitt anseende."

Hon skriver vidare att vi inte ska låta oss luras av nämnda ursäkt.

"Gå inte på det! Kvinnohat är kvinnohat och kvinnohatare är kvinnohatare. Man uttrycker inte kvinnohat om man inte bär på det sedan innan. Och man tafsar inte på människor om man inte har allvarliga problem med att respektera andras integritet och kroppar."

Hon reagerar också på kommentarerna på Facebook, där folk visar sitt stöd och sin förståelse för Anders Borg.

"[...] människor sluter upp för att stötta stackars Anders som bara inte kunde rå för att han är en jävla kvinnohatare. Kommentarer som 'been there done that!' (wtf?) och 'kan hända oss alla' varvat med ryggdunkningar. Duktiga, modiga Anders Borg som ber om ursäkt (glöm inte: för att han kränkt, tafsat, hotat). Han stöttas av kolleger och vänner. Som om det är han som behöver stöttas och inte de som utsattes av honom. "

Läs hela Lady Dahmers blogginlägg här.

Läs även om SD-riksdagsledamoten som tyckte att Anders Borg bara gjorde vad "precis alla sysslar med under Pridefestivalen"

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:07