Hoppa till innehåll

SD-ledamoten om Borgs snoppskandal: ”Gör ju bara vad alla gör under Pride”

Joel Linde

Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Robert Stenkvist, verkar tyvärr ha missuppfattat konceptet Pride. Vill han hota folk och kalla dem för ”hora” är det bättre att höra med Almqvist och Ekeroth var festen är.

Svenska folket nåddes under fredagen av nyheten att landets tidigare så hyllade finansminister, Anders Borg, hade gått bärsärk (med sin penis) under en sommarfest.

Under festen ska han enligt sina egna ord ha ”drabbats av en blackout” och ”betett sig mycket olämpligt”, vilket enligt många andra festdeltagare kan översättas till att han visade snoppen, kallade kvinnor för ”hora” och ”slampa”, sexuellt trakasserade flera personer samt hotade värden.

Anders borg fick vissa ryggdunk för sin offentliga ursäkt på Facebook, men många tycker också att det känns märkligt att hylla honom enbart för att han bad om ursäkt när han ju faktiskt gjort sig skyldig till flertalet brott under sin blöta kväll. Läs mer om det här!

Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Robert Stenkvist, verkar dock ta Anders Borgs parti – eller också ville han bara ta tillfället i akt att sprida lite avsky mot Pridefestivalen som pågår i Stockholm. Precis som KDU-mannen Adam gjorde tidigare i veckan. Det rapporterar SVT.

”Det Borg gjorde på Husarö var väl vad precis alla sysslar med i Pridefestivalen? Eller?”

– Det är känt att politiker har deltagit i Pridefestivalen, och det är ganska ekivokt men ingen tycker att det är märkligt. De har ju varit lika avklädda som Borg i paraden vissa år, då kanske man ska fundera på perspektivet. Men det är ju ett frågetecken efter, det var mest en ”tänka-till-fråga”, säger Robert Stenkvist till SVT Nyheter.

Vi tycker naturligtvis synd om Robert Stenkvist som uppenbarligen måste ha skickats till en utekväll på McDonalds med partikollegorna, när han ämnade gå på Pride. Men vi kan lova dig, Robban, att under Pridefestivalen är det ytterst ovanligt att deltagarna kallar varandra för ”hora” och hotar varandra.

Men vilka var det nu igen som faktiskt gjorde det…? Hotade folk med järnrör och kallade en förbipasserande kvinna för ”lilla hora”?

Äh, så lätt att glömma sånt där…

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.