Annons
Annons

Lamotte polisanmäler Lady Dahmer för förtal – här är bråket steg för steg

Allt började med Anders Borg och hans numera rikskända sommarfest och har nu lett till att Joakim Lamotte anmäler Lady Dahmer för förtal. Här kan du läsa om bråkets alla steg.

Joel Linde

Händelse 1. Anders Borg får ”snefylla” och folk blir arga

När Anders Borg och hans penis löpte amok på en sommarfest väcktes många svenskar ur sin semesterdvala. Många upprördes, föga förvånande, över den förre ministerns beteende medan andra stöttade honom med argument som att ”alla kan göra fel”. Ytterligare andra, i detta fall debattören Joakim Lamotte, blev arg på de som blev arga på Borg.

Annons

Händelse 2. Joakim Lamotte blir arg på de som blir arga – för att de, enligt honom, inte blivit arga andra gånger. Så här skrev han:

”Det går inte att låta bli att undra var alla upprörda röster är när andra kvinnor råkar illa ut /…/ det är faktiskt en stor jäkla skam att vissa debattörer håller tyst om vad som händer i Sverige tills en före detta finansminister får snefylla”, skrev han.

Händelse 3. Lady Dahmer skriver en krönika där hon frågar sig om Lamotte lever under en sten. Så här skrev hon:

”‘Var är alla feminister?’, undrar han. VI ÄR HÄR OCH SKRIKER OSS HESA. Varje dag. Hela tiden. Vi har gjort det i hundra år nu. Trots att vi motarbetas av män som Lamotte och hans kvinnohatande följe. Tysta? Vi gör inget annat än skriker! Feminister jobbar. På kvinnojourer. Med unga tjejer. På skolor. Inom politiken. Inom vården. Inom journalistiken. I förorterna. På gatorna. Oförtröttligt och konstant och oftast gratis, och har gjort så långt innan Lamotte upptäckte att han kunde tjäna pengar på vår kamp”, skriver hon.

I artikeln kallar Lady Dahmer också Lamotte för parasit och säger att hans agenda är rasistisk.

Händelse 4. Joakim Lamotte polisanmäler Lady Dahmer och Nyheter24 för förtal.

Det blev för mycket för Lamotte, som nu meddelar att han polisanmält både Dahmer och Nyheter24:s ansvariga utgivare, Henrik Eriksson, för förtal.

”Texten fick stor spridning och har drabbat mig och min familj hårt. Jag kan inte längre sova på nätterna eftersom telefonen ringer och okända människor uttalar hot och hat”, skriver Lamotte i ett Facebookinlägg.

Han avslutar texten med att ”det är dags att vi på allvar höjer nivån på det offentliga samtalet i Sverige. Som det är nu så har det urartat totalt…”

Händelse 5. Lady Dahmer delar Lamottes Facebookinlägg med tillägget:

”‘Feministen’ som polisanmäler kvinnor som kritiserar honom. Bra slöseri med polisens resurser men det är så här här män som du jobbar. Lättkränkt har precis fått en ny nivå”, skriver hon.

Händelse 6. Lady Dahmer kommenterar Lamottes polisanmälan mot henne i ett blogginlägg.

”Lamotte efterlyser ett bättre debattklimat och ber oss höja nivån på det offentliga samtalet. Han kan börja med att ta itu med sitt kommentarsfält isåfall tycker jag.” och ”Jag undrar även hur det påverkar det offentliga samtalet om man polisanmäler så fort man får mothugg.” skriver hon bland annat.

 

Hur det hela slutar återstår att se…men hur var det nu igen, det är dags att ”vi” höjer nivån på det offentliga samtalet? Och att som det är nu har det urartat totalt?

Ok, men det är inte utan att man undrar över när ”vi” börjar med det?

 

Relaterad läsning:

Lady Dahmer efter Borgs snoppskandal: ”Köp inte hans ursäkt” >

SD-ledamoten om Borgs snoppskandal: ”Gör ju bara vad alla gör under Pride” >

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar