Är det här årets snyggaste skivspelare?

Transparents nya vinylspelare.

Det är inte helt enkelt att hitta en ljudanläggning som ser lika bra ut som den låter. Men kanske har svenska Transparent nu hittat en lösning.

Jesper Johansson  |  Publicerad 2023-11-08 09:16  |  Lästid: 2 minuter

Undertecknad kommer från en generation där CD-skivan var household och LP-skivan passé. Basfri och repig är därmed uppväxten och det var närmast chockerande när jag för första gången hörde musik spelas från en vinylspelare. ”Är det så här musik ska låta?”-känslan fick mig knäsvag. Mitt liv hade varit en lögn.

Några dagar senare hade jag införskaffat mig min egen spelare med ett mäktigt ljudsystem. Och som det lät! ”Musiken var på riktigt” och helt plötsligt hade jag förvandlats till någon slags ljudsnobb.

Problemet? Musikanläggningen såg ut att vara byggd av typ Dr Snuggles. Sakta men säkert kom jag till en punkt då ett beslut framtvingades: Ett liv med magiskt ljudsystem – eller ett liv med vänner, sambo och familj. Jag valde det sistnämnda.

Nu har en ny skivspelare nått marknaden och kanske behöver jag längre inte välja mellan sambo och ”ljud som känns”.

Transparent heter det svenska varumärket som skapat två spelare i plexi, en svart och en vit. Till detta har de också skapat högtalare i samma moderna stil och … ja, visst är det ett lite snyggt system?

Kan man sätta ett pris på det perfekta ljudet? Tveksamt. Men om du vill ha den här minimalistiska anläggningen får du vara beredd att lägga 15 000 kronor på spelaren och 11 000 på högtalaren.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-08 09:16