Är det här monsterinkastet det värsta man sett på en fotbollsplan?

En tvådelad bild. På vänstra sidan ett par händer som håller en boll i inkastläge. På högra halvan: stillbild på Nader Mahammadi när han är på väg att kasta sitt speciella volt-inkast

Centrifugalkraft och volter i symbios när Mohammadi flyttar gränserna för vad ett inkast kan vara.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-02-15 17:05  |  Lästid: < 1 minut

Det var i söndagens match mellan Paykan och Persepolis i den iranska fotbollens högsta division som, vad kvällstidningarna skulle kalla, det sinnessjuka inträffade. I underläge med ett mot noll plockade Nader Mohammadi i fotbollsklubben Paykan fram sitt hemliga vapen – monsterinkastens moder.

Enligt våra beräkningar bör kastets längd ligga på mellan 45 och 60 meter beroende på planens storlek. Planens storlek var för övrigt ett omdebatterat ämne när Paykan spelade bortamatch mot ligakonkurrenten Foolad.

Enligt Tehran Times både breddade Foolad sin fotbollsplan och gjorde området precis utanför sidlinjen extra halkigt – allt för att stoppa Mohammadis inkast. Dessvärre för Foolad märkte domaren tilltaget och beordrade klubben att rita om linjerna innan matchen blåstes igång.

Man förstår att klubbar tar till vissa extremer för att skydda sig mot det anfallsvapen Mohammadis inkast är. Det här var knappast första gången han körde sin variant. Förra året lyckades han kasta bollen hela vägen in i mål:

Räknas verkligen det? Nej inte om den går direkt in i mål, men så länge bollen vidrör någon annan på vägen så är det godkänt.

Är det här framtiden för fotbollen, att likt den amerikanska fotbollens ”kicker” ha en spelare som mest bara kastar långt? Föga troligt, men få kan förneka nyttan i att förvandla ett tråkigt inkast på mittplan till ett inlägg – eller mål!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-02-15 19:52