Hoppa till innehåll

Aspesi och Zalando hyllar italiensk film i snyggt samarbete

Aspesi och Zalandos nya klädkollektion.

På kläderna i den nya kollektionen finns motiv från italienska filmklassiker som Michelangelo Antonionis kärleksdrama ”L’avventura” från 1960.

Modeveckan i Milano kickstartade med presentationen av en ny kollektion – ”Cinema Club” – där Aspesi och Zalando tagit filmen som inspiration för att lyfta basgarderoben.

Italienska Aspesi grundades 1969 och är känt för välskurna ytterplagg i magnifika kvaliteter och arméplagg i retrostil. Kollektionen som designats tillsammans med Zalando finns ute nu och innehåller 16 olika plagg och accessoarer i teknisk nylon och bomull – till exempel skjortor, t-shirts, jackor, shorts och cargobyxor.

På kläderna återfinns motiv av de mest ikoniska scenerna från italienska filmer, till exempel Michelangelo Antonionis kärleksdrama L’avventura från 1960.

”Den här kollektionen speglar kärnan i den italienska kulturen. Det är mer än bara mode och en hyllning till konst”, säger Carlos Pellegrini från Aspesi.

Några prisexempel från kollektionen: Shoppingväska, 1 395 kr t-shirt, 1 595 kr och nylonjacka, 5 195 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.