Vinterns snyggaste stickade mössor

Snygga stickade mössor vintern 2023.

Stickat är huvudsaken. Cafés modechef väljer sex snygga favoriter i vinter.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2023-12-29 09:06  |  Lästid: 2 minuter

Vill du bära mer färg på vintern, men kanske inte i ett stort ytterplagg? En mössa (eller halsduk) är en perfekt accessoar för att addera färg till en svart, marinblå eller grå outfit. Man blir glad av att se en fin mössa!

Hållbart från Mfpen

Danska Mfpen, som säljs bland annat på Nitty Gritty och Paul & friends, har alltid haft miljön i fokus. Den här mössan är stickad av återvunnet italienskt ullgarn. De oregelbundna detaljerna förstärker känslan av återvinning. 900 kr.

Ribbat från Stockholm Surfboard Club

I Sverige surfar man bäst på vintern, vilket Stockholm Surfboard Club tydligt uppmärksammat. Med tanke på hur populärt det här varumärket börjar bli kanske denna mössa är på väg att bli motsvarigheten till Acne Studios Face-modell? 1 000 kr.

Limiterat från A.P.C.

Franska A.P.C. samarbetar den här säsongen kring en hel kollektion med JW Anderson. I det fina sortimentet ingår allt från ytterplagg till porslin – och den här fina regnbågsfärgade mössan med tillhörande halsduk. Garnet är en mix av ull, mohair och bomull. 1 700 kr.

Trendigt från ERL

ERL från Venice Beach är ett av de mest omtalade varumärkena på senare år, inte minst på grund av samarbeten med bland annat Dior och Levi’s. Denna mössa är tillverkad av en mohairblandning som är borstad för extra textur. 1 900 kr.

Färgstarkt från Missoni

Italienska Missoni grundades redan 1953 och har blivit ett av världens ledande varumärken för stickade produkter. Den här mössan har en mysig och varm mohair-blandning och en bred manschett som du kan justera för att anpassa passformen. 3 100 kr.

Lyxigt från Loro Piana

”Quiet luxury” är en stil som kan beskrivas som nedtonad och sofistikerad, genomsyrad av tidlöshet och inkapslad av subtil lyx – och ingen gör det bättre än italienska Loro Piana. Den här mössan i kashmir kommer att komplettera det mesta i din garderob. 5 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-12-29 09:06