AVICIIs musik blir VR-spel – tar steget in i ”Metaverse”

En animerad bild där en siluett av Avicii syns bakom texten Avicci Invector

Tim Berglings musik hyllas i ett nytt VR-spel. AVICII Invector: Encore Edition låter spelaren omslukas av 35 av Aviciis låtar.

Robin Åberg | Foto: Wired Productions  |  Publicerad 2022-01-12 11:23  |  Lästid: < 1 minuter

Aviciis arv fortsätter att bevaras. Nu tar Wired Productions, indiestudion Hello There Games och Aviciis far Klas Bergling musiken in i The Metaverse med AVICII Invector: Encore Edition, ett VR-spel till Meta Quest 2 (innan Facebooks namnbyte känt som Oculus Quest 2).

Spelet inkluderar 35 av Aviciis låtar som Peace of Mind, Freak och SOS och tar formen av ett rytmspel där det gäller att trycka på knappar i takt med musiken, ett koncept som visat sig fungera bra i VR. Spelet är en vidareutveckling av Avicii Invector som släpptes till såväl PC som konsoler 2019.

Spelet erbjuder både ett flerspelarläge, där det gäller att få högst poäng, och ett berättelseläge där spelaren tas med på en narrativ resa genom sju futuristiska världar inspirerade av musiken.

För varje spel som säljs går alla royalties för musiken till Tim Bergling Foundation, en stiftelse som bland annat arbetar för att förebygga självmord och psykisk ohälsa. Oskar Eklund, VD på Hello Games, menar att detta var ett projekt som inspirerade Tim själv.

– När jag och Tim först började prata om Invector fick han en tidig prototyp av ett VR-headset skickat till sig. Han var fascinerad av teknologin och möjligheterna det skapade. Att jobba med Tims far Klas för att färdigställa projektet har varit en känslosam process för alla inblandade. Vi sörjer fortfarande Tim men vi enades över vetskapen om att detta var ett projekt han var passionerad över och vi hoppas hans fans kan fortsätta att njuta av musiken och minnas Avicii för det ljus han var, säger Oskar Eklund.

AVICII Invector: Encore Edition släpps till Meta Quest 2 den 27:e januari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-12 11:54