Hoppa till innehåll

Nu finns äntligen spelet som motiverar ett köp av VR-headset

VR-Spelet Asgard's Wrath 2 och en Meta Quest 3.
Robin Åberg

Är det här vikingaspelet början på VR-spelens gyllene tidsålder?

Virtual reality har, nästan sedan det lanserades, varit farligt nära att hamna i samma fack som 3D-bion – häftigt i teorin men i praktiken knöligt, bökigt och blurrigt. Inte minst när det gäller spel där potentialen är skyhög men utbudet inte kunnat motivera ett köp av ett dyrt VR-headset. Fram till nu.

Precis innan jul släpptes nämligen spelet som verkar bli en milstolpe för VR-spelandet – Asgard’s Wrath 2 till Meta Quest. Spelet har hyllats av kritikerna och trots att det släpptes så sent som 15 december hamnade det på flertalet listor över 2023 års bästa spel.

Asgard’s Wrath 2 är ett action-rollspel med en öppen värld som inspirerats av bland annat nordisk och egyptisk mytologi och handlingen tar sin början i av att du luras av Loke (ständigt denne Loke) och måste ställa saker till rätta.

Asgard’s Wrath 2 är knappast unika med att inspireras av gammal mytologi, men det är inte heller det som är grejen med spelet. I stället är det själva spelglädjen som är kärnan, med grym fighting och kluriga pussel som verkligen tar tillvara på den unika plattformens möjligheter. Dessutom är det med sina 90+ timmars speltid unikt i VR-sammanhang.

Spelet är också gratis… eller nä, det ingår om du köper en Meta Quest 3 för ungefär 7 000 kronor. Har du sedan tidigare ett Meta-headset kostar spelet som ett vanligt AAA-spel.

Spana in trailern för spelet här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.