Hoppa till innehåll

Skruva upp volymen, här är sommarens bästa bärbara högtalare

Bärbara bluetoothhögtalare från Teenage Engineering, Marshall och Audipro.

Sex batteridrivna bluetooth-högtalare som låter lika bra som de ser ut.

För soldyrkaren 

En bra strandhögtalare behöver uppfylla vissa kriterier: Den ska vara lätt att packa ner i väskan, tåla sandkrig och ofrivilliga dopp, ha ljudresurser nog att överrösta solstolsgrannen och ha tillräckligt med batterikapacitet för att jobba sig igenom Spotifys 12 timmar långa Poolside lounge-lista. Boses arbetshäst Soundlink Flex bockar i samtliga boxar. 1 800 kr.

För multirum-vurmaren

Sonos minsta högtalare – Roam – kan både användas som bärbar högtalare och som en liten, men naggande god, del av ett större Sonos-system. Varken batteritid eller ljud är bäst i klassen, men för en biten Sonos-brukare lär valet ändå vara tämligen enkelt. Varumärkestrogna med behov av större bärbart ljud väljer med fördel storebrorsan Move. 2 200 kr.

För långköraren 

Går du i gång på lång batteritid så bör svenska Audio Pros klassiker Addon T3+ kvala in som ett högintressant alternativ. En batteritid på upp till 30 timmar på ”halvfart” är snudd på branschledande. En enkel och elegant design med aluminium- och läderdetaljer gör dessutom att den prisvärda högtalaren passar lika bra i bokhyllan som på beachen. 2 300 kr. 

För festivalveteranen

Marshall forsätter att lansera bärbara blåtandshögtalare som om det inte fanns någon morgondag. Det senaste tillskottet – Middleton – är också det bästa Mar­shall-valet för dig som prioriterar bitigt ljud till överkomligt pris. IP67-klassningen och den attitydsfriska designen gör att högtalaren smälter in väl på sommar­festivalernas campingområden. 3 300 kr.

För lyxliraren

Det är inte storleken som avgör, utan tekniken. Andra generationen av Bang & Olufsens ultrakompakta bluetooth-­högtalare Beosound A1 är ett bevis så gott som något för just detta. Exklusiv design, generös batteritid och Alexa-­kompabilitet är några av egenskaperna som gjort att köprekommendationerna haglat sedan lanseringen 2020. 3 300 kr.

För hobby-dj:n

Svenska ljudinnovatörerna Teenage En­gineering är inte rädda för att ta ut svängarna, och bärbara hifi-radion OB-4 är inget undantag. Ett slags 2.0-version av en traditionell FM-radio som bland annat är utrustad med ett två timmar långt loop­band som gör att du kan spela in, spola tillbaka och remixa dina sommarplågor efter eget huvud. 6 500 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.