Hoppa till innehåll

Bar Central slår upp portarna i nya lokalerna på Södermalm

Det var i december 2022 som Bar Central meddelade att de skulle stänga igen på Birger Jarlsgatan på grund av ombyggnad i fastigheten. Nästan ett år senare öppnar de igen, denna gång intill Folkoperan på Hornsgatan 72. Utöver att återvända till stadsdelen där allt en gång startade, öppnar den nya lokalen upp för både samarbete … Continued

Det var i december 2022 som Bar Central meddelade att de skulle stänga igen på Birger Jarlsgatan på grund av ombyggnad i fastigheten. Nästan ett år senare öppnar de igen, denna gång intill Folkoperan på Hornsgatan 72.

Utöver att återvända till stadsdelen där allt en gång startade, öppnar den nya lokalen upp för både samarbete med Folkoperan och ett fortsatt fokus på kvalitetsöl. Bar Central blir även först i Stockholm med att ha en bartender som genomgått Pilsner Urquells utbildningsprogram för “head tapsters”.

Ida Schramme på Pilsner Urquell berättar om nyöppningen.

”Tekniken bakom hur man brygger och serverar öl är minst lika viktig. Bar Central har sedan innan utbildade ’tapsters’ via Pilsner Urquells program, och de vet precis hur ölet ska hanteras och hällas upp. Det känns väldigt roligt att de nu blir först i Stockholm med att ha en kvalificerad head-tapster, vilket höjer kvalitén ytterligare och ser till att både smak och teknik får stå i fokus. Det bidrar både till en trevligare smakupplevelse och förståelse för hantverket.”

Bar Central öppnar på nytt den 25 oktober.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.