Annons

Bästa röda vinaren på bolaget just nu

Bourgogne i toppklass under tvåhundringen. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube tipsar om en grym röd bourgognenyhet i det fasta sortimentet.

Andreas Grube

moillard_mercurey
En av decembers absolut bästa nyheter i bolagets fasta sortiment tycker jag var den här pavan: Mercurey Premier Cru Moillard 2014 (nr 5489, 189 kr). En riktigt ambitiös stänkare med massor av söta smultron, mogna jordgubbar, svartpeppar och ett rejält knippe gräsigt gröna örter.

Annons

Bourgogne är generellt sjukt dyra viner, och visst, den här är inte heller svinbillig – men du får iallafall grymt mycket pang för pengen. Helt klart värt att lägga ett par extra tjugolappar och satsa på den här istället för de billigare bourgognerna.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det här vinet kommer från de södra delarna av Bourgogne, från det område som kallas Côte Chalonnais. Här görs både vit och röd bourgogne, och de röda vinerna härifrån bjuder vanligen på bra djup och kraft, vilket märks tydligt också i det här vinet.

Årgången är 2014 så vinet är fortfarande väldigt ungt, men är ändå tillräckligt rättframt och charmigt för att kunna drickas nu. Men köp gärna ett par extra flaskor och lägg i garderoben några år – utvecklingspotentialen är finfin.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar