Hoppa till innehåll

Akneutbrott, gitarrkillar och pinsamma föräldrar – så blir nya tv-serien om Bert

Bert, tv-serie
Robin Åberg

Den älskade anti-hjälten gör comeback i ny serie på C More.

Få karaktärer har lyckats fånga tonårens toppar och dalar på ett lika träffsäkert sätt som Bert Ljung, sångaren i Heman Hunters. Efter förra årets film Berts Dagbok återvänder Bert i serieform på C More med premiär den 1 april – perfekt premiärdag för en humorserie.

Serien kommer inte helt oväntat följa Bert genom tonårslivets förälskelser, dagdrömmar och störiga klasskompisar. I serien har Bert precis fyllt 14 år och i samma veva blivit dumpad av sin tjej. Han bestämmer sig för att finna kärleken igen men stöter på hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga akneutbrott.

Foto: Daniel Stigefelt/C More

Bert spelas av Adrian Macéus som tidigare gjort huvudrollen i Stockholm stadsteaters uppsättning av musikalen Billy Elliot och och gör poddenTonårsliv tillsammans med Klara Almström. Vid sin sida har Bert kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv) samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen)

Serien bygger på den klassiska bokserien om Bert Ljung av Anders Jacobsson och Sören Olsson vars första bok kom ut 1987. Sju år efter första boken, 1994, gjordes Bert om till tv-serie för första gången och blev en stor succé hos tonåriga millenials.

Foto: Daniel Stigefelt/C More

Då spelades Berts mamma av Ing-Marie Carlsson men i den nya serien har hon hoppat upp ett steg i generationerna och spelar nu istället Berts mormor Svea. Berts mamma Madelene spelas av Emma Peters och pappan Fredrik av Anders ”Ankan” Johansson som senast skymtades i rollen som Vanheden i återupplivandet av Jönssonligan.

Tv-serien Bert består av tio avsnitt och har premiär den 1 april på C More. De fyra första avsnitten släpps på premiärdagen och därefter släpps två avsnitt per vecka.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.