Hoppa till innehåll

”The tattooist of Auschwitz” kan bli årets starkaste tv-serie

En hyllad roman om kärlek i Auschwitz blir i sommar tv-serie och det verkar på förhand kunna bli en värdig tolkning. Nu släpps första trailern och releasedatumet.

Idag släppte Skyshowtime en första trailer och lanseringsdatum för dramat The Tattooist of Auschwitz. Den sex avsnitt långa miniserien baseras på Heather Morris roman från 2018 med samma namn, om en kärlekshistoria mot alla odds i en fruktansvärd miljö. Handlingen är inspirerad av den verkliga berättelsen om Lali och Gita Soklov som möttes som fångar i koncentrationslägret i Auschwitz under andra världskriget.

I trailern möter vi en äldre Lali (Harvey Keitel, vars judiska föräldrar flydde nazismen) som berättar om sina erfarenheter från Auschwitz för Heather Morris (Melanie Lynskey). Genom hans minnen tas vi i med på en resa till 1942 och den värsta platsen människor skapat.

I tillbakablickarna följer vi den yngre Lali (Jonah Hauer-King), en slovakisk jude som deporteras till platsen där över en miljon människor mördades under förintelsen. Kort efter sin ankomst får han i uppgift att tatuera in identifikationsnummer på andra fångar. Mörkt, men ett litet ljus tänds när han ser Gita (Anna Próchniak). Det hela tonsätts av Oscars-vinnaren Hans Zimmer och Kara Talve.

En intressant detalj är att steget från bok till tv-serie är aningen mindre än i normala fall, eftersom Heather Morris ursprungligen faktiskt skrev sin roman i form av ett filmmanus. Baserat på det lilla vi får se i teasern kan detta ha potential att bli en gripande tv-satsning.

Se trailern här:

The Tattooist of Auschwitz har premiär 7 juni 2024 och streamas på Skyshowtime.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.